Intrarea unei banci romanesti in faliment, putin probabila

Intrarea unei banci romanesti in faliment, putin probabila

Seful misiunii FMI in România, Jeffrey Franks, spune ca este puţin probabil ca o banca din România sa cada, aratând ca desi unele instituţii de credit au transferat bani in afara ţarii, altele au adus capital, astfel ca in ansamblu poziţia sistemului bancar ramâne una echilibrata.intrebat daca acordul cu instituţiile internaţionale este suficient pentru situaţia

Seful misiunii FMI in România, Jeffrey Franks, spune ca este puţin probabil ca o banca din România sa cada, aratând ca desi unele instituţii de credit au transferat bani in afara ţarii, altele au adus capital, astfel ca in ansamblu poziţia sistemului bancar ramâne una echilibrata.intrebat daca acordul cu instituţiile internaţionale este suficient pentru situaţia in care o banca din România ar da faliment, Franks a afirmat ca un astfel de scenariu este puţin probabil, iar daca totusi s-ar intâmpla, suma disponibila din acord ar putea creste in foarte scurt timp.

"Exista riscuri (…) dar nu, scenariul pe care l-ai descris nu are o probabilitate mare. Daca ne-am afla intr-o problema severa, este posibil sa extindem valoarea aranjamentului stand-by intr-o perioada foarte scurta de timp, cu aprobarea boardului. Acest lucru a mai fost facut si in alte ţari", a declarat Franks.

In ceea ce priveste riscul ca bancile straine sa-si retraga finanţarile din România in perioada urmatoare, oficialul FMI a aratat ca, intr-adevar, unele banci au redus expunerile pe România, insa altele au majorat-o, astfel ca impactul a fost relativ neutru.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos