Intesa Sanpaolo Bank ofera solutii financiare agricultorilor afectati de seceta

Intesa Sanpaolo Bank ofera solutii financiare agricultorilor afectati de seceta

Anul 2012 a fost unul dintre cei mai defavorabili, din punct de vedere climatic pentru antreprenorii din domeniul agricol. Acestia au avut de suportat efectele secetei, care in cele mai multe cazuri s-a tradus printr-o cultura compromisa in cea mai mare parte. Intesa Sanpaolo Bank a acordat o atentie deosebita dezvoltarii unor produse de creditare

Anul 2012 a fost unul dintre cei mai defavorabili, din punct de vedere climatic pentru antreprenorii din domeniul agricol. Acestia au avut de suportat efectele secetei, care in cele mai multe cazuri s-a tradus printr-o cultura compromisa in cea mai mare parte.

Intesa Sanpaolo Bank a acordat o atentie deosebita dezvoltarii unor produse de creditare dedicate in mod special clientilor care activeaza in domeniul agriculturii, exprimându-si dorinta de a sustine fermierii afectati de seceta. Acestea sunt disponibile imediat, incepând cu campania de toamna 2012, avand urmatoarele avantaje:

– rate si perioada de gratie stabilite de comun acord intre fermieri si banca, prin "Umbrela agricola" – creditul agricol de toamna, care ii ajuta pe acestia sa depasesca efectele drastice ale secetei, fenomenul major din acest an. Totodata, cu "Umbrela agricola" se pot acoperi orice efecte determinate de alte evenimente naturale precum si achitarea datoriilor catre furnizorii de seminte, ingrasaminte, pesticide; asigurarea culturilor; plata salariilor sau pentru alte sume necesare unor cheltuieli curente;
– posibilitatea reutilizarii sumelor deja rambursate prin linia de credit "Recolta" pentru finantarea  activitatilor curente, specifice sezonului.
– Intesa Sanpaolo Bank acorda 90% din suma mentionata in adeverintele APIA, creditul fiind rambursat automat in momentul incasarii subventiilor in conturile beneficiarilor, prin creditul APIA SAPS.

Banca are o strategie de sutinere a fermierilor, atât in ceea ce priveste costurile asociate finantarilor, luând in considerare garantia din partea fondurilor si institutiilor de garantare a creditelor din România, cât si prin considerarea fermierilor persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale, nu doar a celor inregistrati ca persoane juridice.

Mai mult decât finantarea stricta a activitatilor curente, banca ofera in continuare si creditele pentru finantarea investitiilor de orice natura, inclusiv in co-finantare cu fondurile structurale, derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

"Seceta, ca orice alte evenimente naturale existente in activitatea fermierilor este o realitate pe care trebuie sa o acceptam, insa putem gasi solutii chiar si pentru aceasta situatie. Produsele bancii noastre ii permit agricultorului sa-si respecte obligatiile fata de furnizori, dar si sa inceapa urmatorul sezon agricol in conditii bune", a mentionat Marco Petriccione, Director Departament IMM si Retail in cadrul Intesa Sanpaolo Bank.

Mai multe informatii despre produsele si serviciile destinate exclusiv sectorului agricol sunt disponibile pe site-ul bancii www.intesasanpaolobank.ro la sectiunea IMM / Credite Destinate Agriculturii, in orice unitate teritoriala Intesa Sanpaolo Bank sau apelând gratuit Serviciul suport clienti la Tel Verde 0800.800.888.  

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos