Intesa Sanpaolo a alocat 12 miliarde euro pentru achizitii si alte investitii

Intesa Sanpaolo a alocat 12 miliarde euro pentru achizitii si alte investitii

Intesa Sanpaolo, a saptea mare institutie de credit din Europa in functie de valoarea de piata, este interesata sa realizeze achizitii in Italia si in Europa Centrala si de Est, alocand peste 12 miliarde de euro pentru preluari si investitii, transmite Reuters. Grupul bancar italian a facut o oferta de preluare bancii CR Firenze, a

Intesa Sanpaolo, a saptea mare institutie de credit din Europa in functie de valoarea de piata, este interesata sa realizeze achizitii in Italia si in Europa Centrala si de Est, alocand peste 12 miliarde de euro pentru preluari si investitii, transmite Reuters. Grupul bancar italian a facut o oferta de preluare bancii CR Firenze, a carei valoare pe piata depaseste 4,5 miliarde euro (6,1 miliarde dolari), anunta cotidianul Financial Times.

Directorul executiv al Intesa Sanpaolo, Corrado Passera, a fost citat intr-un interviu spunand ca dupa achizitia CR Firenze ar mai putea urma alte preluari in doua alte regiuni ale Italiei, Marche si Emilia-Romagna.

Banca a propus acordarea a cel putin 18 miliarde de euro sub forma dividendelor viitoare, inclusiv 0,38 de euro pe actiune in acest an, potrivit primului plan de afaceri formulat dupa infiintarea institutiei de credit, in urma unei fuziuni.

Totodata, Intesa Sanpaolo este interesata sa participe la o eventuala tranzactie care sa implice principalul operator de telecomunicatii din Italia, Telecom Italia, a declarat directorul general al bancii, Corrado Passera.

Banca are deja discutii cu grupul american AT&T si compania mexicana America Movil, privind posibilitatea ca fiecare din cele trei firme sa achizitioneze o treime din actiunile Olimpia, principalul actionar al Telecom Italia, au declarat pentru Reuters surse apropiate situatiei.

Passera a adaugat ca grupul a abordat institutia de credit CariFirenze, din Toscana, prezentand o propunere de achizitie.

Pe de alta parte, Intesa Sanpaolo nu este interesata de a treia mare banca italiana, Capitalia, si nu anticipeaza realizarea unor preluari importante.

Grupul financiar a fost infiintat in luna ianuarie, prin achizitia bancii Sanpaolo IMI de catre Banca Intesa, iar analistii anticipau ca institutia de credit le va returna actionarilor o parte din disponibilitatile in numerar, estimate la trei-sapte miliarde de euro.

Banca va distribui dividende extraordinare de doua miliarde de euro, in 2007 si 2008, a mai spus Passera.

In Romania, Intesa Sanpaolo are o cota de 1% prin Sanpaolo IMI Bank Romania.

Alte state unde desfasoara activitati dunt Albania, Bosnia, Croatia, Ungaria, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina

La nivel mondial, Intesa Sanpaolo este prezenta in 34 de state, inclusiv in India si China.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos