Interamerican accelereaza pe asigurari generale

Interamerican accelereaza pe asigurari generale

Interamerican, companie de asigurari detinuta de grupul olandez Eureko, a inregistrat anul trecut o crestere de 30% a primelor brute subscrise, pana la aproape 69,5 milioane de lei (20,8 milioane de euro). Veniturile din asigurari generale au urcat la 36,9 milioane de lei (11 milioane de euro), cu 43% peste nivelul din 2006, din care

Interamerican, companie de asigurari detinuta de grupul olandez Eureko, a inregistrat anul trecut o crestere de 30% a primelor brute subscrise, pana la aproape 69,5 milioane de lei (20,8 milioane de euro).

Veniturile din asigurari generale au urcat la 36,9 milioane de lei (11 milioane de euro), cu 43% peste nivelul din 2006, din care 6,7 milioane de lei (2 milioane de euro) sunt prime din asigurari de sanatate.

Fata de 2006, afacerile Interamerican pe segmentul asigurarilor de sanatate au crescut cu 159%. Interamerican detine un spital privat in Capitala – Euroclinic – si lucreaza cu 130 de furnizori de servicii medicale.

Afacerile companiei pe segmentul de asigurari generale au accelerat puternic in 2007, dupa ce in anii trecuti au inregistrat cresteri marginale. Pe partea de asigurari de viata, primele brute subscrise au ajuns la 32,6 milioane de lei (9,8 milioane de euro), in urcare cu 18% fata de 2006. Cea mai rapida crestere, de 40%, au inregistrat-o politele unit-linked, adica asigurarile de viata legate de fonduri de investitii.

Interamerican administreaza sapte fonduri atasate asigurarilor unit-linked, din care patru denominate in euro si trei in lei.

"Rezultatele financiare obtinute in anul 2007, mai ales cresterea obtinuta pe asigurari de sanatate, arata foarte clar ca din punct de vedere strategic Interamerican Asigurari trebuie sa-si continue dezvoltarea bazandu-se pe pozitia unica detinuta pe segmentul asigurarilor de sanatate" , a declarat Frans van der Ent, CEO (directorul executiv) al Interamerican.
ZF

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos