credius.ro

ING vrea jumatate din piata pensiilor private facultative

25 iunie 2008

Compania ING Asigurari de Viata, actualul lider al pietei de pensii private facultative dupa numarul de participanti, vrea sa controleze pana la sfarsitul acestui an 50% din Pilonul III, ajungand la un numar de 110.000 clienti. Compania a inceput un parteneriat cu Posta Romana, prin care angajatii cu o vechime mai mare de 5 ani vor beneficia de pensii facultative de la ING. Astfel, un numar de 10.608 de angajati au semnat deja contractele de pensii facultative, iar un numar de aproximativ 3.000 de contracte noi vor fi semnate pana la sfarsitul lunii iunie. Reprezentantii companiei sustin ca estimarile lor sunt realiste, intrucat ING Asigurari de Viata are in portofoliu patru-cinci companii mari, carora vor sa le vanda pensii facultative pentru angajati, iar cu doua dintre acestea urmeaza sa semneze contractele in timpul apropiat.

Pe Pilonul III activeaza 8 fonduri de pensii facultative, care pana la sfarsitul lunii mai au atras 87.954 l  de participanti, analistii estimeaza ca  la finele anului 2008 numarul acestora va depasi cifra de 200.000.  ING Asigurari de Viata administeaza doua fonduri de profil, ING Clasic si ING Optim. Compania avea la sfarsitul lunii mai un portofoliu de 27.794 clienti si active nete de 9,69 milioane de lei. 

Potrivit directorului adjunct al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman angajatii Postei Romane vor  beneficia de  pensii facultative ING Optim, valoarea contributiei pentru fiecare angajat fiind de 60 de lei pe luna. “Primele contributii vor fi incasate in cursul zilei de miercuri, iar pentru angajatii care vor semna contractele in acesta luna, contributiile vor fi virate in luna iulie. Contractele au fost semnate prin intermediul brokerului de asigurari Fehu, care se afla pe locul 5 pe piata brokerilor de asigurari de viata si pensii. Din numarul total de angajati eligibili, 75% au ales pensia de la ING, chiar daca le-au fost prezentate si ofertele mai multor jucatori. De asemenea, sunt si angajati neeligibili, care au decis sa contribuie cu aceeasi suma la o pensie facultativa”, a mentionat Coman. 

Potrivit unui comunicat al Postei Romane, prima transa pentru pensiile facultative a fost deja platita, valoarea acesteea fiind de un milion lei. Posta Romana are aproximativ 36.000 de salariati, dintre acestia circa 20.000 de salariati au avut posibilitatea de a se inscrie la unul dintre fondurile facultative de pensii autorizate in Romania.

„In cei 11 ani de activitate a ING pe piata din Romania, ponderea asigurarilor de viata a crescut substantial, un rol foarte important avandu-l introducerea sistemului de pensii private, care a contribuit la dezvoltarea acestui segment. In acest an, atentia noastra se indreapta in mod special asupra pensiilor facultative care au un potential ridicat. Cred insa ca inca se mai simte nevoia unei educari sporite in privinta economisirii pentru viitor. Pensia de stat si pensia privata obligatorie nu vor fi suficiente pentru mentinerea aceluiasi stil de viata dupa anii de pensionare, iar oamenii si companiile trebuie sa ia in considerare mult mai serios importanta investitiei in pensiile facultative. Acestea sunt o cale importanta pentru a economisi pentru viitor, sunt mai putin costisitoare pentru angajatori si sunt foarte eficiente in motivarea angajatilor”, a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata Bram Boon.

In prezent angajatii sunt interesati de beneficii imediate, este de parere Boon, precum cresterile salariale, abonamente la o sala de fitness sau bonuri de masa, cu toate acestea, in viitor se asteapta  la o presiune din partea angajatilor, care vor solicita pensii prin intermediul sindicatelor. De asemenea, vor exista si alti factori care vor influenta angajatorii sa ofere pensii facultative.

Seful ING Asigurari de Viata isi va incheia mandatul la conducerea societatii la finele lunii iunie, urmand ca de la 1 octombrie 2008 sa preia conducerea filialei grupului olandez ING din Grecia. Pana la numirea unui nou director general, interimatul va fi asigurat de Cornelia Coman. “Misiunea mea aici s-a incheiat. ING este in acest moment foarte bine pozitionata atat pe piata de pensii private, cat si pe cea de pensii facultative, iar planurile noastre de viitor nu pot decat sa ne consolideze pozitia”, a spus Boon. 

ING Asigurari de Viata a intrat pe piata romaneasca oferind produse de tip unit-linked, prima polita fiind semnata la 1 iulie 1997. In prezent, ING Asigurari de Viata ofera clientilor romani 11 tipuri de asigurari de viata. La finalul anului 2007, compania avea o cota de 35% din piata asigurarilor de viata.

Ludmila Cucia. 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro