ING, UniCredit si Intesa Sanpaolo anunta pierderi masive!

ING, UniCredit si Intesa Sanpaolo anunta pierderi masive!

Criza bancara lasa urme adanci si in Europa, unde in decurs de numai doua zile, trei importante grupuri financiare au anuntat scaderi dramatice ale profitului. Pierderile sunt raportate la perioada similara a anului trecut. Cele trei institutii bancare ce au afisat rezultatele trimestriale sunt ING, Unicredit si Intesa Sanpaolo, banci ce detin subsidiare si pe

Criza bancara lasa urme adanci si in Europa, unde in decurs de numai doua zile, trei importante grupuri financiare au anuntat scaderi dramatice ale profitului. Pierderile sunt raportate la perioada similara a anului trecut. Cele trei institutii bancare ce au afisat rezultatele trimestriale sunt ING, Unicredit si Intesa Sanpaolo, banci ce detin subsidiare si pe piata romaneasca. Mai mult, Intesa Sanpaolo a anuntat ca nu va plati o parte a dividendelor in urma rezultatelor financiare slabe din 2008.

Grupul financiar olandez ING a afisat miercuri pierderi nete de 478 milioane euro in al treilea trimestru, compania fiind afectata de criza financiara globala, potrivit Reuters.

Pierderile au fost inregistrate din cauza deprecierilor de active, de 1,5 miliarde euro. In aceeasi perioada a anului trecut, compania afisase un profit de 2,3 miliarde euro.

"Al treilea trimestru a insemnat o perioada dificila pentru institutiile financiare. Deteriorarea rapida de pe piata de profil, de la sfarsitul intervalului, a atras dupa sine, printre altele, scaderea pretului proprietatilor si falimentul mai multor banci", a declarat Michel Tilmant, presedintele executiv al ING, in cadrul unui comunicat de presa.

"Spre sfarsitul lui 2008, situatia de pe piete continua sa fie ingrijoratoare si ne asteptam ca presiunile exercitate asupra preturilor activelor sa influenteze rezultatele din al patrulea trimestru", a adaugat acesta.

In octombrie, ING a primit 10 miliarde euro (13,4 miliarde dolari) din partea guvernului olandez, dupa ce a estimat ca va avea pierderi de 500 milioane euro in trimestrul al treilea, pentru prima data de la infiintare.

ING este prezenta in Romania prin ING Bank, din 1994. Banca si-a diversificat portofoliul de produse si de clienti, prin lansarea de noi divizii de servicii (brokeraj, leasing, factoring, afaceri imobiliare) si prin extinderea teritoriala.
 
UniCredit, a doua banca din Italia, a raportat o scadere a profitului net cu 54% in al treilea trimestru, la 551 milioane euro (701,8 milioane dolari), din cauza "conditiilor dramatice" de pe pietele financiare, potrivit Reuters.

Reprezentantii bancii au anuntat o scadere a comisioanelor nete cu 13%, dupa ce volumul activelor administrate a scazut cu 27%, la 198,7 miliarde euro.

De asemenea, Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, a anuntat marti ca nu va plati o parte a dividendelor in urma rezultatelor financiare slabe din 2008. Profitul net al bancii Intesa Sanpaolo a scazut la 673 milioane euro in al treilea trimestru, comparativ cu un profit net de 1,46 miliarde euro, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

UniCredit este prezent pe piata romaneasca prin UniCredit tiriac Bank, care detinea a sasea pozitie dupa active la finalul anului trecut, pe piata bancara din Romania. Grupul

UniCredit este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI si UniCredit Leasing Fleet Management.

Banca Intesa Sanpaolo este, de asemenea, prezenta pe piata romaneasca, prin subsidiara Intesa Sanpaolo Bank Romania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos