ING Romania tinteste o cota de piata de 8-10%

ING Romania tinteste o cota de piata de 8-10%

De la 1 august 2006, Misu Negritoiu va prelua functia de director general ING Bank. In cadrul unei conferinte de presa pentru prezentarea noii conduceri ING, Misu Negritoiu a precizat faptul ca "activitatea bancara a ING in Romania a fost incredintata pentru prima data managementului local. Avem o misiune foarte clara in a demonstra ca

De la 1 august 2006, Misu Negritoiu va prelua functia de director general ING Bank. In cadrul unei conferinte de presa pentru prezentarea noii conduceri ING, Misu Negritoiu a precizat faptul ca "activitatea bancara a ING in Romania a fost incredintata pentru prima data managementului local. Avem o misiune foarte clara in a demonstra ca investirea ne-a onorat dar ne-a adus totodata si o responsabilitate majora in ducerea la indeplinire … cu succes a cresterii activitatii bancare". El consifdera ca ING isi va atinge obiectivele " numai printr-o stransa colaborare a tuturor entitatilor ING, care vor lua impreuna decizii majore de strategie. De aceea, colaborarea cu domnul Albert Roggemans si Bram Boon va fi un element cheie in consolidarea pozitiei ING pe piata din Romania", a incheiat Negritoiu. La randul lor, Albert Roggemans (director general
adjunct) si Bram Boon (director general al ING Asigurari de Viata), care fac parte din noua conducere a bancii si-au prezentat obiectivele pentru 2006-2007.
  
Ei au mentionat ca ING va veni aproape de asteptarile populatiei cu produse accesibile cat mai multor categorii de clienti, in cat mai multe orase din Romania. Totodata, va investi in campanii de informare asupra structurii de ofertei de produse si a beneficiilor pe termen mediu si lung.
  
In schimb, presedintele ING Romania, Dirk Serbruyns si-a luat ramas bun la sfarsit de mandat, amintind obiectivele ING cu privire la crestere substantiala pentru cele trei linii de business: diversificarea portofoliului de clienti, extinderea retelei si largirea ofertei de produse.
  
Pana la sfarsitul anului, ING Lease isi propune sa incheie contracte de finantare in valoare de 150 milioane euro, ceea ce reprezinta media pietei de leasing din Romania, a mai spus Misu Negritoiu. Mentionam ca in primele cinci luni ale anului, ING Lease Romania a incheiat contracte de finantare in valoare de peste 30 de milioane de euro, obiectivul principal fiind achizitia de echipamente industriale, utilaje de constructii, etc.
  
Negritoiu a adaugat ca principalul sau obiectiv in urmatorii 3-4 ani este atingerea unei cote de piata de 8-10%, la sfarsitul lunii martie aceasta fiind de 6,3%. De asemenea, structura de grup financiar va fi completata pana la sfarsitul anului cu o noua entitate – ING Factoring, iar serviciile de brokeraj derulate pana acum prin ING Securities vor fi integrate in structura bancii, care a si obtinut licenta de broker. Pentru anul acesta, Negritoiu a anuntat introducerea cardului de debit, precum si o subsidiara de asset management.

In prezent, ING Asigurari de Viata este lider pe piata de asigurari de viata din Romania, cu o cota de 37,9%, in timp Wholesale Banking (servicii pentru companii) si Retail Banking (servicii pentru persoane fizice) ocupa impreuna locul al patrulea in ierarhia institutiilor bancare.

Despre ING

ING a fost prima banca internationala care a deschis o sucursala dupa 1989, oferind intreaga gama de servicii. Inca din 1999, ING Asigurari de Viata si-a consolidat permanent pozitia de leader pe piata romaneasca a asigurarilor de viata. In acest moment, compania are o cota de piata de 37,9% si are un numar de peste 250 de angajati, acoperind intreg teritoriul tarii prin reteaua sa extinsa: 2000 de consultanti, 67 de birouri in 62 de orase.
  
ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care ofera servicii bancare, de asigurari si de managementul activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii, din 50 de tari. Cu un personal de peste 115.000 de angajati, grupul cuprinde o gama variata de companii, care deservesc clientii sub numele ING.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@ bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos