ING Real Estate plaseaza 200 milioane euro in Romania

ING Property Fund Central and Eastern Europe (ING PFCEE), fondul de investitii imobiliare al grupului financiar olandez, a anuntat, luni, ca a strans un miliard de euro pentru investitii in Europa Centrala si de Est, din care 200 milioane euro sunt alocati pentru Romania. ING Property Fund Central and Eastern Europe va face investitii imobiliare

ING Property Fund Central and Eastern Europe (ING PFCEE), fondul de investitii imobiliare al grupului financiar olandez, a anuntat, luni, ca a strans un miliard de euro pentru investitii in Europa Centrala si de Est, din care 200 milioane euro sunt alocati pentru Romania. ING Property Fund Central and Eastern Europe va face investitii imobiliare in Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria, in special in sectorul de retail.

"Regiunea Europei Centrale si de Est are un potential crescut de crestere in acest domeniu. Acest fond ne da acces la o clasa multipla de active si ne ofera posibilitatea optimizarii veniturilor", a declarat, luni, managerul fondului, Martin Sabelko.

"Tinta de alocare a fondului pentru Romania este de circa 20% din marimea totala a fondului, rezultand intr-o investitie maxima de aproximativ 200 milioane euro a acestui fond in Romania", a declarat, in luna octombrie pentru NewsIn, ofiterul de presa al Melzer PR Group, Petra Chalupa, reprezentant al companiei care se ocupa de relatiile cu publicul ale ING Real Estate.

Chalupa a declarat ca expansiunea economica a Romaniei, care se asteapta sa se mentina, duce la dezvoltarea pietei imobiliare. "ING Real Estate Investment Management a ales Romania datorita marimii tarii si a previziunilor de crestere economica optimiste", a afirmat reprezentantul Melzer PR Group, citand oficiali ai ING. "Fiind a doua tara din regiune dupa numarul de locuitori, Romania va avea o piata imobiliara mare pe masura ce rezervele populatiei alocate investitiilor imobiliare vor fi crescut", a subliniat Chalupa.

Noul fond va fi centrat pe investitii imobiliare simple si cu valoare adaugata in Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria si, potrivit oficialilor ING Real Estate, randamentul fondului va fi in jurul a 10%-11%. "Rata interna a randamentului pe care o asteptam de la investitiile din Romania este mai mare decat media mentionata in comunicatele anterioare de presa. Este imposibil sa dam o cifra exacta a acesteia, deoarece vom analiza fiecare investitie in parte si, bazat pe un relatie risc-randament a unuei anumite investitii, rata interna a randamentului va fi determinata", a aratat Chalupa.

ING Real Estate Investment Management (ING REIM) a anuntat pe 19 septembrie ca urmeaza sa lanseze ING Real Estate Property Fund Central and Eastern Europe, un fond cu o maturitate de 10 ani si cu o marime minima a tintelor investitionale de 1 miliard euro.

"Monitorizam atent posibilele investitii de pe piata imobiliara prin biroul regional din Praga si cu ajutorul birourilor din Polonia, Ungaria si Romania. Pana la sfarsitul lui 2007 ne asteptam sa acumulam investitii in valoare de 400 milioane euro pentru ING Real Estate Property Fund Central and Eastern Europe", declarase intr-un comunicat directorul ING Real Estate Investment pentru Europa Centrala, Martin Sabelko.

ING Real Estate opereaza de la 1 noiembrie 2006 in Bucuresti prin biroul local, iar acest lucru va permite analizarea oportunitatilor de achizitie mult mai rapid, a declarat, in luna octombrie, Sabelko.

Noul fond va fi centrat pe investitii imobiliare in spatii comerciale, birouri si spatii logistice (depozite, de exemplu) in Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria si, potrivit oficialilor ING Real Estate. "Lista de cumparaturi" a ING Real Estate va fi in special centrata pe investitii in spatii comerciale. Noutatea acestui fond este data de extinderea pe mai multe piete imobiliare, dar si includerea investitiilor in spatii logistice.

ING REIM are deja birouri situate in Budapesta, Praga si Varsovia si va opera de pe 1 noiembrie a biroului din Bucuresti, potrivit comunicatului ING Real Estate. Divizia de investitii imobiliare a ING planuieste deschiderea unor birouri si in Bratislava si Viena. Deschiderea oficiala a biroului din Bucuresti va fi in februarie 2007, a declarat, pentru NewsIn, Rudolf Melzer, director general al Meltzer PR-Group.

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos