ING: leul ar putea atinge minimul record de 4,40 lei/euro pana la sfarsitul anului

ING: leul ar putea atinge minimul record de 4,40 lei/euro pana la sfarsitul anului

ING estimeaza ca leul ar putea atinge minimul record de 4,40 lei/euro pâna la sfârsitul anului, pe fondul persistentei problemelor datoriilor suverane din zona euro si din perspectiva privind un dolar SUA mai apreciat, se arata intr-un raport al ING Bank "Ne-am ajustat usor in crestere prognozele pentru perechea euro/leu având in vedere persistenta problemelor

ING estimeaza ca leul ar putea atinge minimul record de 4,40 lei/euro pâna la sfârsitul anului, pe fondul persistentei problemelor datoriilor suverane din zona euro si din perspectiva privind un dolar SUA mai apreciat, se arata intr-un raport al ING Bank "Ne-am ajustat usor in crestere prognozele pentru perechea euro/leu având in vedere persistenta problemelor datoriilor suverane din zona euro si perspectiva ING privind un dolar SUA mai apreciat. Ne asteptam acum ca leul sa atinga minimul record de 4,40/euro pâna la sfârsitul anului", se precizeaza in raportul bancii.

Potrivit analistilor ING Bank, moneda nationala a continuat sa se dovedeasca rezistenta in fata presiunilor de depreciere ce s-au materializat in pierderi semnificative in cazul monedelor regionale.

De aemenea, in raport se mentioneaza ca leul a deschis ziua intr-o nota negativa, evoluând cu o tendinta de depreciere si deoarece atentia ar putea ramâne asupra Europei "nu ne asteptam ca prognoza pozitiva a ING privind indicele de incredere al consumatorilor in economia SUA sa aibe un impact vizibil asupra monedei locale".

Totodata, anasitii ING Bank mentioneaza ca au avertizat ca datele privind conditiile de lichiditate nu par sa sprijine tendinta descendenta recenta a ratelor de dobânda pe termen scurt si ca riscurile privind o miscare ascendenta au crescut.

"Ultimele zile au aratat semne clare ca banca centrala a intervenit in piata valutara si acestea ar afecta conditiile de lichiditate in continuare. Probabil pe fondul acestor evolutii, randamentele implicite ale swap-urilor valutare au inregistrat cresteri pâna la 4,7% de la 4% si presiunea ascendenta s-a extins asupra ratelor de dobanda cu scadente mai lungi. Ratele la o luna au câstigat 25 puncte de baza pâna la 4,3% si cele la trei luni au fost cotate la 4,7%, nivel cu 10 pb mai ridicat. Ratele la un an s-au tranzactionat la un nivel marginal mai ridicat de 4,65%", se mai spune in raport.

Guvernatorul a declarat miercuri ca BNR se uita mai putin la cursul de schimb decât se crede.

"Trebuie sa scoatem aceasta obssesie ca ne uitam numai la cursul de schimb. Realitatea este ca la cursul de schimb incepem sa ne uitam mai putin, ca nu avem incotro. Dar ne uitam la alte lucruri care ar putea sa fie chiar mai pacatoase decât o miscare de 2-3 procente a cursului de schimb", a declarat Isarescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos