ING Bank Romania si-a sporit anul trecut profitul de peste doua ori, pana la 72,9 milioane lei

ING Bank Romania si-a sporit anul trecut profitul de peste doua ori, pana la 72,9 milioane lei

Profitul brut al ING Bank Romania a crescut anul trecut cu 148%, pana la 72,9 milioane lei, in conditiile in care activele bancii au avansat cu 13%, pana la 8,1 miliarde lei (2,24 miliarde euro), a declarat  directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu. Veniturile nete ale bancii au avansat cu 41% anul trecut,

Profitul brut al ING Bank Romania a crescut anul trecut cu 148%, pana la 72,9 milioane lei, in conditiile in care activele bancii au avansat cu 13%, pana la 8,1 miliarde lei (2,24 miliarde euro), a declarat  directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

Veniturile nete ale bancii au avansat cu 41% anul trecut, pana la 327 milioane lei, de la 232 milioane lei in 2006.

Reprezentantii bancii au precizat ca veniturile pe 2006 au fost rectificate in urma modificarilor privind comisioanele platite, intrate in vigoare din ianuarie 2007.

"Suntem sub buget in materie de costurisi peste buget in materie de venituri. 2007 a fost un an de crestere organica pentru ING Bank Romania, am investit in extinderea retelei de sucursalesi in dezvoltarea ofertei de produse", a mai explicat Negritoiu.

Portofoliul de credite al ING Bank Romania a ajuns la finalul anului 2007 la 4,7 miliarde lei (1,3 miliarde euro), in crestere cu 79% fata de sfarsitul lui 2006.

In functie de active, cota de piata a ING Bank a scazut in 2007 la 3,25%, banca ajungand pe locul 10 in sistemul bancar romanesc, de pe locul 7 pe care il ocupa in 2006, cand ING Bank Romania avea o cota de piata de 4,2%.

Negritoiu a explicat ca scaderea cotei de piata a ING Bank Romania a fost determinata de intrarea unor noi banci, de cresterea generala a pietei, darsi de posibilitatile reduse de investitii pe care le ofera piata financiarasi de apetitul redus pentru depozite pe segmentul de companii.

"Poti creste cota de piata daca stimulezi atragerea depozitelorsi cresterea creditarii, insa noi, din cauza nuvelului ridicat al rezervelor minime obligatorii, nu ne permitem sa oferim clientilor dobanzi foarte reduse", a explicat Negritoiu. 

In plus, el a spus ca banca nu are in structura balantei nici imobiliare, factoring sau leasing, de care se ocupa alte entitati din grupul ING.

Negritoiu a mai spus ca, din 2009, banca isi propune sa aiba o expunere consolidata pe toate instrumentele financiare, darsi o crestere in continuare a cotei de piata, nu numai pe active, ci si pe produse bancare precum creditele sau depozitele. 

Pe segmentul de retail, ING Banksi-a dublat numarul de clienti in 2007, ajungand la jumatate de milion,si a extins reteaua pana la 147 de unitati, prin deschiderea a 37 de noi unitati Self’Bank.

Pe segmentul serviciilor bancare pentru companii, banca a raportat in 2007 o crestere cu 17% a portofoliului de clienti, ceea ce corespunde unui numar de 219 clienti noi. De asemenea, numarul unitatilor de wholesale banking a crescut de la 23 de unitati in 2006 la 29 anul trecut.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos