ING Bank Romania si-a dublat profitul brut in primul semestru

ING Bank Romania si-a dublat profitul brut in primul semestru

ING Bank Romania a obtinut un profit brut de 114 milioane lei (27 milioane euro) in primul semestru din 2009, cu 101% mai mult decat in prima jumatate din 2008, pe fondul cresterii activelor totale cu 16% in acelasi interval si al unui numar mai mare de clienti, a anuntat, joi, banca. "Cresterea activelor totale

ING Bank Romania a obtinut un profit brut de 114 milioane lei (27 milioane euro) in primul semestru din 2009, cu 101% mai mult decat in prima jumatate din 2008, pe fondul cresterii activelor totale cu 16% in acelasi interval si al unui numar mai mare de clienti, a anuntat, joi, banca.

"Cresterea activelor totale cu 16% in S1 2009 fata de S1 2008, la 10,477 milioane lei, precum si un raport imprumuturi/depozite de 98% asigura bancii o pozitie solida pe piata romaneasca", se arata in comunicatul ING.

In primele sase luni din 2009, numarul de clienti individuali ai ING Bank Romania a ajuns la 826.000, in crestere cu 44,2% fata de prima jumatate a anului trecut, iar numarul de clienti IMM a avansat cu 124,2%, pana la 12.191, in acelasi interval.

Venitul net al bancii s-a cifrat la 399 milioane lei, in crestere cu 77% fata de semestrul I din 2008.

Directorul general adjunct al ING Bank Romania, Albert Roggemans, a spus ca banca are in prezent 230 de puncte de vanzare "care vor satisface in curand nevoile a 1 milion de clienti".

ING Group a trecut pe profit in trimestrul II, la 229 milioane euro

ING Group a raportat in trimestrul II al acestui an un profit de 229 milioane euro fata de o pierdere de 305 milioane euro inregistrata in trimestrul anterior, datorita cresterii venitului din dobanzi si programului de reducere a costurilor. In ultimul trimestru din 2008, ING Group inregistrase o pierdere de 3,07 miliarde euro.

"ING a inregistrat o performanta solida in acest trimestru, ca urmare a unui mediu mai favorabil pentru ratele dobanzilor si imbunatatirii marginii de profit pentru produsele de economii si creditare, ceea ce a dus la o crestere cu 19,4% a veniturilor din dobanzile generate de operatiunile bancare", a declarat directorul executiv al ING, Jan Hommen.

De asemenea, in primul trimestru al acestui an, cheltuielile grupului au scazut cu 5,5% fata de trimestrul II al anului trecut si cu 2,4% fata de trimestrul I 2009.

In schimb, ING Bank NV, divizia bancara a ING Group, a inregistrat o pierdere de 204 milioane euro in trimestrul II al 2009, ca urmare a cresterii costului de risc, a reevaluarilor si a deprecierilor de pe piata imobiliara.

Costul de risc a ajuns la 852 milioane euro, se mai arata in comunicat.
Totusi, profitul din dobanzi inregistrat de banca in trimestrul al doilea a crescut cu 19,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cu 4,7% fata de trimestrul anterior.

La inceputul acestui an, ING a decis sa separe conducerea diviziilor de banking si asigurari, ca sa le simplifice activitatea, si sa se axeze pe partea de business.

ING Bank Romania are 35 de sucursale bancare pentru companii si 187 de unitati pentru persoane fizice. ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos