ING Bank ataca piata creditelor de nevoi

ING Bank ataca piata creditelor de nevoi

ING Bank se pregateste sa intre si pe piata creditelor de nevoi, luni dimineata fiind programata lansarea oficiala a produsului Credit Forte, ce va putea fi accesat incepand cu acea data. BankingNews va ofera in avanpremiera toate detaliile privind conditiile de creditare si costurile noului imprumut, care poate avea o valoare cuprinsa intre 5.000 si

ING Bank se pregateste sa intre si pe piata creditelor de nevoi, luni dimineata fiind programata lansarea oficiala a produsului Credit Forte, ce va putea fi accesat incepand cu acea data. BankingNews va ofera in avanpremiera toate detaliile privind conditiile de creditare si costurile noului imprumut, care poate avea o valoare cuprinsa intre 5.000 si 75.000 de euro. Creditul de la ING se poate intinde pe o perioada de 20 ani. –

Moneda de acordare a imprumutului poate fi lei sau euro (cu conditia ca imprumutantul sa poata face dovada veniturilor in moneda europeana). Creditul poate avea o valoare cuprinsa intre 5.000 si 50.000 de euro (sau echivalentul in lei). Daca valoarea creditului nu  depaseste 35.000 RON, atunci perioada de acordare va fi cuprinsa intre 3 si 5 ani. Daca suma dorita depaseste limita impusa de ING, acesta va putea sa fie accesat pe o perioada de 20 de ani.

Chiar daca este un credit de nevoi, oficialii banci ne atentioneaza ca ar fi de preferat ca solicitantul sa cunoasca destinatia acestuia. In functie de destinatia aleasa, se stabileste suma acordata si rata lunara. Si toate acestea din cauza normeleor BNR care sunt din ce in ce mai rigide. Consilierul ne-a precizat ca imprumutul poate fi accesat ca si un credit de consum, in care rata lunara nu poate depasi 30% din venitul net, sau un credit cu destinatie imobiliara in care rata lunara nu poate depasi 35% din venitul net.

Pentru  a avea acces la acest tip de imprumut,  banca va impune un salariu minim de 950 RON. Oficialii bancii ne-au precizat ca garantia creditului va fi constituita dintr-o ipoteca imobiliara, propietate personala sau ce apartine unei terte persoane. Imobilul ipotecat va reprezenta doar 75% din garantie. Banca nu cere o asigurare de viata, dar in cazul in care optezi pentru una, vei avea parte de o dobanda mai mica, adica vei putea beneficia de alt “pachet”, diferit de cel standard.

Mai precis, dobanda pentru un contract standard (fara asigurare) este de 12,5%. Daca optezi si pentru asigurarea de viata, banca iti acorda o dobada de 9% in primul an, apoi 10,5% pentru al doilea ani, iar din al treilea an dobanda va fi de 12%.

Comisioanele practicate pentru creditul de nevoi cu ipoteca vor fi cel de analiza dosar in valoare de 50 euro, o taxa de evaluare a imobilului ipotecat (cuprinsa intre 80 si 120 euro plus TVA), un comision de acordare de 1% si comisionul de rambursare anticipata de 3%. La toate acestea se adauga taxele notariale.

Pentru detalii despre toate creditele de nevoi disponibile pe piata romaneasca accesati sectiunea "Credite nevoi".

Gabriela Dinu
gabriela.dinu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos