credius.ro

ING Asigurari de Viata si ING Pensii in primul trimestru din 2013: evolutie pozitiva a activitatii si continuarea proiectelor majore de investitii

10 mai 2013

Pe segmentul de asigurari de viata, portofoliul de contracte noi in Q1 2013 este cu 5% mai mare fata de perioada similara a anului trecut.
- Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la 2,36 miliarde RON la sfarsitul primului trimestru din 2013, in crestere cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
- Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele trei luni ale anului este mai mare cu 2,3% fata de cel din ianuarie-martie 2012, situandu-se la nivelul de 136,3 milioane RON.
- Portofoliul de asigurari incheiate de ING in primul trimestru din 2013 a fost cu peste 5% mai mare fata de cel realizat in aceeasi perioada din 2012, circa 70% din totalul politelor subscrise in 2013 fiind de tip traditional. Astfel, inceputul anului a majorat ponderea contractelor traditionale la 47% din portofoliul total in vigoare, fata de 45% cat era in aceeasi perioada a anului trecut.
- În primele trei luni din 2013, ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de 28,94 milioane RON, cu 31,8% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Peste 77% din aceasta suma, respectiv 22,39 milioane RON, reprezinta beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.
- Prima bruta anualizata medie alocata de clientii care au incheiat o polita de asigurare de viata la ING in Q1 2013 a fost de 1.682 RON – inregistrand o crestere de 8% fata de intervalul similar din 2012.
- Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 1,7 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,6 comparativ cu nivelul minim cerut (1).
Pe segmentul de pensii facultative, activele nete aferente celor doua fonduri din administrarea ING Asigurari de Viata au depasit 300 de milioane de lei.
Valoarea activelor nete aferente celor doua fonduri facultative ale INGING Activ si ING Optim – a depasit 300 de milioane RON(1) la sfarsitul trimestrului intai din 2013, in crestere cu peste 34% fata de acelasi interval din 2012. Astfel, la finele lunii martie 2013, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 46,57% (sursa: CSSPP).
‐ La aceeasi data, cele doua fonduri din administrarea ING insumau 121.928 de participanti(1), in crestere cu 13,3% fata de primul trimestru al anului 2012 (sursa: CSSPP).
- În ceea ce priveste sumele alocate de participanti in fondurile de pensii facultative oferite de ING, contributia medie lunara la fondul ING Activ in primele trei luni din 2013 a fost de 84 RON (fata de 81 RON in Q1 2012), iar la ING Optim de 94,4 RON (fata de 89 RON in Q1 2012).
- De la infiintare (2007) si pana la finalul lunii martie 2013, fondul ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc dinamic, a obtinut o performanta anualizata de 9,79%(1), iar ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc echilibrat, a inregistrat o performanta anualizata de 10,65%(1) - comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 9,14% (sursa: calcule ING/APAPR pe baza statisticilor CSSPP).
BRAM BOON, DIRECTOR GENERAL ING ASIGURĂRI DE VIAȚĂ:
„Începutul anului 2013 a readus in prim plan tensiunea latenta in economia europeana si perspectiva unui alt an marcat de instabilitate. În aceste conditii, pe plan local persista scepticismul privind o revenire mai rapida a economiei si lipsa de incredere a oamenilor fata de viitor care, dublate de stagnarea veniturilor, diminueaza capacitatea populatiei de a economisi pentru obiectivele de planificare financiara.
În pofida contextului economic mai putin favorabil, la ING Asigurari de Viata am obtinut in primele trei luni ale anului evolutii pozitive atat pe segmentul de asigurari de viata, cat si pe cel de pensii facultative –
rezultate care confirma o data in plus eficienta investitiilor pe care le realizam pentru a oferi clientilor nostri beneficii relevante, produse adaptate nevoilor lor, un nivel ridicat de consultanta si servicii de calitate.
Astfel, pe segmenul de asigurari de viata, portofoliul de contracte noi s-a majorat in primele trei luni din 2013 cu 5% fata aceeasi perioada a anului trecut iar primele brute subscrise au crescut usor, in timp ce in zona de pensii facultative numarul de participanti a crescut cu 13%. În acelasi timp, un semnal care ne bucura tine de satisfactia clientilor ale caror contracte de asigurare ajung la maturitate si decid sa continue sa isi acopere nevoia de protectie sau economisire printr-o asigurare de viata la ING. Aproximativ 20% dintre contractele ajunse la maturitate in primele trei luni ale anului au fost substituite de clienti cu unele noi, adaptate nevoilor lor actuale, iar 70% dintre persoanele ale caror contracte au ajuns la final, au declarat ca sunt dispuse sa recomande ING Asigurari de Viata”.
Profitul brut inregistrat de ING Asigurari de Viata in Q1 2013 este de 1,81 milioane RON.
În primul trimestru din 2013, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 1,81 milioane RON, comparativ cu 5,63 milioane RON in aceeasi perioada a anului 2012. Rezultatul este unul previzionat, asumat ca nivel de normalitate in contextul economic actual si reflecta proiectele majore de investitii realizate. Principalele directii de investitii au vizat continuarea proiectelor demarate in trecut, precum cele pentru alinierea la noile standarde de raportare in domeniul asigurarilorinclusiv Solvency II si implementarea de solutii tehnice de inalta performanta pentru automatizarea proceselor - si totodata pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor. În aceasta directie se inscriu investitiile realizate pentru integrarea de noi functionalitati in portalul MyING, dar si pentru de dezvoltarea canalelor de distributie si cresterea profesionalismului fortei de vanzari.
Pe segmentul de pensii obligatorii, activele nete ale fondului administrat de ING Pensii SAFPAP au crescut cu 63% in ultimul an.
- La sfarsitul primului trimestru din 2013, Fondul de pensii administrat privat ING detinea active nete de 3,96 miliarde RON(1), in crestere cu aproape 43% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2012, cand valoarea acestora a fost de 2,77 miliarde RON. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lunii martie a.c. era de 37,59%(1) din piata pensiilor private obligatorii (sursa: CSSPP).
- La aceeasi data, ING avea 1.740.130 clienti in Pilonul II(1), dintre care 97% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem (sursa: CSSPP).
- Contributia medie neta pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 71 RON pentru primele trei luni din 2013, in crestere cu peste 16% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
‐ De la infiintare (mai 2008) si pana la finalul lunii martie 2013, fondul de pensii obligatorii al ING a obtinut o performanta anualizata de 11,95%(1) - comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 11,49% (sursa: calcule ING/APAPR, pe baza statisticilor CSSPP).
MARIUS POPESCU, DIRECTOR GENERAL ING PENSII SAFPAP:
„Anul 2013 a inceput cu o veste buna pentru participantii din sistemul de pensii administrate privat, respectiv cu confirmarea cresterii la 4% a contributiei virate, care va duce la o acumulare mai rapida de fonduri in conturile lor personale.
În ceea ce priveste activitatea ING Pensii, am continuat si in aceasta perioada sa ne concentram asupra dezvoltarii sanatoase, prin administrarea eficienta a contributiilor participantilor nostri pentru pensia lor privata si totodata prin informarea si educarea permanenta a publicului pentru o mai buna constientizare a economisirii individuale pentru pensie”.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro