credius.ro

ING Asigurari de Viata si ING Pensii in primele noua luni din 2012: investitii pentru consolidarea relatiei cu clientii si dezvoltare durabila pe termen lung

9 noiembrie 2012

Pe segmentul de asigurari de viata, valoarea beneficiilor platite de ING clientilor in 2012 se ridica la aproape 70 milioane RON.
‐ Valoarea activelor financiare in administrare s‐a situat la nivelul de 2,3 mld. RON la sfârsitul lunii septembrie 2012, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
‐ Portofoliul de asigurari incheiate in primele noua luni din 2012 este cu 4% mai mare fata de cel realizat in perioada similara din 2011, preferinta clientilor pentru produsele traditionale generând, per ansamblu, un volum de prime brute subscrise aproximativ similar celui din ianuarie‐septembrie 2011 (prima medie anuala este mai redusa pentru produsele traditionale decât pentru asigurarile unit‐linked). Astfel, volumul de prime brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele noua luni din 2012 se ridica la 402,8 milioane RON, comparativ cu 407,5 mil. RON la finalul lui septembrie 2011.
‐ 74% din numarul total de polite subscrise in ianuarie‐septembrie 2012 de ING sunt de tip traditional, care ofera protectie si economisire pe termen lung (fata de 65% in acelasi interval din 2011).
‐ In portofoliul de asigurari incheiate in primele noua luni din 2012 nivelul mediu al sumei asigurate este de 49.294 RON, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
‐ Valoarea beneficiilor platite de ING in intervalul ianuarie‐septembrie 2012 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane RON, cu aproape 47% mai mare fata de aceeasi perioada a anului precedent. Trei sferturi din aceasta suma, respectiv 51,68 milioane RON, este reprezentata de beneficii platite clientilor pentru contracte ajunse la maturitate.
‐ Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 1,58 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut (1).
Fondurile de pensii facultative administrate de ING Asigurari de Viata au inregistrat in primele noua luni din 2012 o crestere de peste 40% a activelor nete.
‐ La finalul lunii septembrie 2012, fondurile facultative din administrarea ING ‐ ING Activ si ING Optim ‐ insumau 113.349 participanti, in crestere cu circa 15% fata de aceeasi perioada din 2011 (sursa: CSSPP).
‐ Valoarea activelor nete aferente celor doua fonduri facultative din administrarea ING era de 258,3(**) milioane RON la sfârsitul Q3 2012, in crestere cu 41% fata de Q3 2011. Astfel, la finalul lunii septembrie a.c., ING detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 46,5% (sursa: CSSPP).
‐ In ceea ce priveste sumele alocate de participanti in fondurile de pensii facultative oferite de ING, contributia medie la fondul ING Activ in primele noua luni a fost de 82,3 RON (in crestere cu aproape 9% fata de aceeasi perioada din 2011), iar la ING Optim de 87,8 RON (plus 8,4% fata de intervalul ianuarie‐septembrie 2011).
‐ La nivelul lunii septembrie 2012, rata de rentabilitate anualizata(**) pentru ultimele 24 de luni a fost de 4,14% pentru ING Activ(**), fond din categoria celor cu grad de risc ridicat ce presupun o volatilitate mai crescuta in contextul unei expuneri mai mari pe piata de capital, si de 4,75% pentru ING Optim(**), fond din categoria celor cu grad de risc mediu.
BRAM BOON, DESEMNAT CEO ING ASIGURARI DE VIATA, IN CURS DE APROBARE LA AUTORITATI:
La fel ca intreaga economie, industria de asigurari de viata se gaseste in 2012 intr‐o zona de evolutie cel mult moderata, fiind marcata de volatilitatea pietelor financiare internationale si de presiunile inca existente asupra veniturilor, comportamentului de consum si capacitatii de economisire a populatiei. La ING Asigurari de Viata continuam sa ne concentram pe apropierea de clientii nostri – investind in sisteme, produse, forta de vânzari si servicii, astfel incât sa le putem oferi acestora cele mai bune solutii si o relatie de inalta calitate.
Rezultatele obtinute confirma strategia noastra: numarul de contracte reziliate si rascumparate continua sa scada, marcând o diminuare cu 11% in ianuarie‐septembrie 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut iar Scorul Net Promoter* a fost de 20,91%, cu trei puncte procentuale peste nivelul din primele noua luni 2011 si foarte aproape de tinta de 21% pe care ne‐am propus‐o pentru anul curent. Totodata, lansarea noilor asigurari suplimentare de sanatate, ce aduc beneficii inovatoare, a fost foarte bine primita de clientii nostri, contribuind la cresterea cu peste 150% a acestui segment din portofoliul ING in primele noua luni a.c. fata de aceeasi perioada din 2011.
Si pentru Pilonul de pensii facultative, faptul ca 44% dintre clientii care au incheiat un contract in primele noua luni au ales ING este pentru noi o dovada in plus a increderii cu care ne investesc clientii.
Profitul brut inregistrat de ING Asigurari de Viata la 30 septembrie 2012 este de 13,1 milioane RON.
In primele noua luni ale anului 2012, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 13,1 milioane RON (**), comparativ cu 25,5 mil. RON in aceeasi perioada a anului precedent.
Rezultatul obtinut corespunde celui bugetat si asumat ca nivel de normalitate in contextul realitatilor economice actuale si reflecta investitiile importante realizate de ING pentru viitor.
Principalele directii de investitii au vizat alinierea la noile standarde de raportare in domeniul asigurarilor (Solvency II si IFRS 4 Faza 2) ‐ progresele realizate plasând ING in prim planul procesului de pregatire pentru implementarea IFRS pe piata româneasca ‐, achizitia de noi solutii tehnice de inalta performanta pentru automatizarea proceselor, precum Peoplesoft si Pega, si cresterea satisfactiei si beneficiilor oferite clientilor, prin lansarea de produse, initiative de educare a publicului si profesionalizarea si dezvoltarea fortei de vânzari.
Pe segmentul de pensii obligatorii, ING administreaza economiile pentru viitor a peste 1,7 milioane de participanti.
‐ La sfârsitul primelor noua luni din 2012, Fondul de Pensii Administrat Privat ING detinea active nete de 3,3 miliarde RON(**), in crestere cu 50% fata de nivelul inregistrat la sfârsitul aceleiasi perioade din 2011. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfârsitul lunii septembrie a.c. era de circa 38%(**) (sursa: CSSPP) din piata pensiilor private obligatorii.
‐ La aceeasi data, ING avea 1.717.460 clienti in Pilonul II, dintre care aproape 97% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem (sursa: CSSPP).
‐ Contributia medie pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 68,5 RON in septembrie 2012, in crestere cu 22% fata de aceeasi luna din 2011. Contributia medie pe participant la nivelul pietei in septembrie a.c. a fost de 61,4 RON.
‐ Rata de rentabilitate anualizata(**) a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost de 5,43%, in conditiile in care fondul ING din Pilonul II are un grad de risc mediu.
MARIUS POPESCU, DIRECTOR GENERAL ING PENSII SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII ADMINISTRAT PRIVAT:
„Rezultatele pozitive obtinute in primii cinci ani de existenta si consolidarea unui sistem solid de pensii administrate privat in România sustin necesitatea ca si pe viitor economisirea privata sa fie incurajata.
Dezvoltarea in continuare a Pilonului II ofera participantilor garantia faptului ca cel putin o parte din contributiile pe care le realizeaza din propriile venituri la bugetul de Stat – bani care se constituie in fondul sistemului public de pensii si sunt redistribuiti partial actualilor pensionari – ajung intr‐un cont personal si se vor intoarce la ei in viitor, constituind un venit suplimentar la vârsta pensionarii.
In ceea ce ne priveste, la ING continuam sa ne concentram pe intensificarea transparentei si adaptare a modalitatilor de interactiune cu clientii nostri la nevoile lor actuale si, totodata, asupra initiativelor de educare a publicului, asa cum am facut‐o, de altfel, permanent in ultimii cinci ani”.
 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro