ING anunta ca nu pleaca din Romania

ING anunta ca nu pleaca din Romania

ING NV isi va pastra afacerile din Romania, care fac parte din obiectivele strategice ale grupului olandez, alaturi de alte piete din regiune, a spus pentru NewsIn directorul general ING Romania, Misu Negritoiu, precizand ca grupul nu a luat inca o decizie in privinta pietelor la care va renunta. "ING se concentreaza pe tari ca

ING NV isi va pastra afacerile din Romania, care fac parte din obiectivele strategice ale grupului olandez, alaturi de alte piete din regiune, a spus pentru NewsIn directorul general ING Romania, Misu Negritoiu, precizand ca grupul nu a luat inca o decizie in privinta pietelor la care va renunta.

"ING se concentreaza pe tari ca Olanda, Belgia si Europa Centrala si de Est si ramane ca, din restul pietelor, sa renunte la afacerile din 10 tari. Conducerea grupului nu a luat insa o decizie pana in prezent in privinta pietelor de pe care va iesi", a declarat Negritoiu.

El a precizat ca Romania nu va face parte "cu siguranta" din cele zece tari, iar grupul olandez va lua o hotarare pe baza unor criterii ca tipul operatiunilor pe care le desfasoara pe piata respectiva, dimensiunea pietei si ponderea afacerii in activitatea ING NV.

"In prezent, grupul are o strategie de back to basis: vrea sa revina la activitatea bancara de baza, mai putin sofisticata", a mentionat Negritoiu.

Joi, directorul executiv al ING NV, Jan Hommen, a declarat ca grupul financiar olandez va inchide operatiunile detinute in 10 din cele 48 de state unde activeaza si va vinde intre 10 si 15 afaceri in urmatorii 3-5 ani.

Intr-o prezentare pentru o conferinta din Frankfurt, publicata si pe pagina de internet a grupului, Hommen a confirmat de asemenea ca ING planuieste sa stranga intre 6 si 8 miliarde euro prin vanzarea de active, pentru marirea capitalului.

ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro pentru primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si provizioanelor pentru imprumuturi neperformante. In aceeasi perioada din 2008, grupul a inregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc. In octombrie 2008, ING a primit 10 miliarde euro din partea guvernului olandez.

De asemenea, pentru a reduce costurile, grupul a taiat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine.

La inceputul lunii martie, Negritoiu declara ca efectul restructurarilor efectuate la nivel de grup de catre ING asupra bancii din Romania va fi "marginal", in conditiile in care banca a avut o activitate solida si sustenabila.

ING Bank Romania a afisat un profit brut de 121 milioane lei (28,36 milioane euro) pentru primul trimestru al acestui an, in crestere cu 248% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii activelor totale cu 37%, pana la 11,04 miliarde lei (2,6 miliarde euro), si a numarului de clienti.

ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos