ING analizeaza mai multe optiuni de achizitii, pe fondul conolidarii sectorului financiar

ING analizeaza mai multe optiuni de achizitii, pe fondul conolidarii sectorului financiar

ING Group analizeazamai multe optiuni strategice de dezvoltare si este interesatasase implice in consolidarea sectorului financiar, a anuntat banca, dupace presa olandezaa relatat cagrupul urmareste extinderea activitatilor din regiunea Benelux, transmite Reuters. ING a apelat la serviciile de consultantaale Goldman Sachs si J.P. Morgan, pentru a gasi alternative de extindere a prezentei pe pietele din

ING Group analizeazamai multe optiuni strategice de dezvoltare si este interesatasase implice in consolidarea sectorului financiar, a anuntat banca, dupace presa olandezaa relatat cagrupul urmareste extinderea activitatilor din regiunea Benelux, transmite Reuters.

ING a apelat la serviciile de consultantaale Goldman Sachs si J.P. Morgan, pentru a gasi alternative de extindere a prezentei pe pietele din Belgia, Olanda si Luxemburg, obiectiv care ar putea fi atins printr-o fuziune cu Fortis, Dexia sau KBC Bank, informeazacotidianul Financieele Dagblad.

Decizia a survenit pe fondul progresului inregistrat in discutiile privind o posibilafuziune intre ABN Amro, principala bancaolandeza, la care ING detine cea mai mare participatie individuala, de 5,2%, si Barclays, din Marea Britanie.

"Nu suntem supusi unor presiuni privind realizarea unor achizitii importante, dar, dacaexistaconsolidare, vom participa", a declarat un purtator de cuvant al ING, Peter Jong, care a refuzat sacomenteze informatiile privind angajarea unor consultanti.
&nbspCotatia titlurilor ING a crescut cu 2,4% in debutul sedintei bursiere de joi, la 32,05 euro, comparativ cu un avans de 1,7% pentru indicele DJ Stoxx al sectorului bancar european.

Desi dimensiunea ING ar permite realizarea unei achizitii importante, grupul nu este interesat de o astfel de tramzactie, a aratat, in luna februarie, directorul general, Michel Tilmant.

ING are o capitalizare de piata de aproape 70 miliarde de euro, comparativ cu 60 miliarde de euro in cazul ABN Amro, respectiv 45 miliarde de lire (circa 66 miliarde de euro) pentru Barclays. Pe de altaparte, grupul belgian KBC intentioneaza sa ramana independent. "Acordam o importantasporitapozitiei independente, iar grupul actionarilor de bazasustine aceastastrategie", a afirmat un purtator de cuvant al bancii.
&nbspBarclays si ABN au prezentat o propunere de creeare a unei banci cu o valoare de circa 166 miliarde de dolari, care ar urma saaibasediul la Amsterdam si ar fi listatala Londra, dar cele douainstitutii de credit au precizat cadiscutiile se afla, inca, intr-un stadiu incipient.
&

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos