Informarea populatiei privind pensiile private incepe cu stangul

Informarea populatiei privind pensiile private incepe cu stangul

Luni si-a inceput activitatea sistemul pensiilor private obligatorii. In paralel, companiile care s-au inscris la startul Pilonul II au demarat campanii agresive de promovare, data fiind perioada foarte scurta pentru aderare la unul dintre fonduri, de numai 4 luni. Nici urma insa de vreo campanie de informare a populatiei din partea statului, in conditiile in

Luni si-a inceput activitatea sistemul pensiilor private obligatorii. In paralel, companiile care s-au inscris la startul Pilonul II au demarat campanii agresive de promovare, data fiind perioada foarte scurta pentru aderare la unul dintre fonduri, de numai 4 luni. Nici urma insa de vreo campanie de informare a populatiei din partea statului, in conditiile in care o mare parte dintre romani nu stiu mai nimic despre sistemul pensiilor private obligatorii.

Mai mult, nici cea mai importanta sursa de informare de pana acum, pagina de internet www.csspp.ro a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) nu mai functioneaza de duminica. CSSPP este practic arbitrul pe piata pensiilor private, site-ul institutiei fiind sursa de date oficiale despre sistem.

Desi nu merge, directorul CSSPP ne recomanda pagina de internet a institutiei ca principala sursa de informare. Invitat cu o seara in urma la stirile TVR (vezi aici), Mircea Oancea spunea ca toate datele necesare romanilor pentru a alege fondul de pensii la care sa adere se regasesc sau se vor regasi in curand pe pagina institutiei. Directorul CSSPP spune ca saptamana aceasta pe site vor fi publicate si tabele comparative cu costurile percepute de administratori si portofoliul investitional al fondurilor.

„Este important ca viitorii participanti sa se informeze asupra tuturor detaliilor: cine sunt companiile care administreaza fondurile si actionarii lor, capitalul social, conducatorii sau administratorii companiilor, comisioanele percepute. Avem toate aceste date, la www.csspp.ro. Pana la sfarsitul saptamanii vom avea un tabel comparativ care sa arate care sunt elementele care diferentiaza aceste fonduri. Ma refer aici la portofoliul investitional, comisioanele de administrare, care banci depoziteaza activele fondurilor, cine controleaza activitatea acestor fonduri, respectiv auditorii”, declara Mircea Oancea.

Initiativa privind prezentarea acestor tabele comparative pentru criteriile de alegere a fondului sunt binevenite pentru informarea populatiei. Mai trebuie ca si site-ul www.csspp.ro sa functioneze.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos