Incepe febra vanzarilor pe piata pensiilor private obligatorii

Incepe febra vanzarilor pe piata pensiilor private obligatorii

Dupa ce in ianuarie s-a pus punct goanei dupa clienti, fondurile de pensii obligatorii intra intr-o noua perioada, cea a vanzarilor si achizitiilor. Pe piata deja au aparut semne ca mai multi jucatori mici au inceput sa caute cumparatori pentru portofoliile de clienti adunate in cele 4 luni de aderare. Majoritatea administratorilor fondurilor de pensii

Dupa ce in ianuarie s-a pus punct goanei dupa clienti, fondurile de pensii obligatorii intra intr-o noua perioada, cea a vanzarilor si achizitiilor. Pe piata deja au aparut semne ca mai multi jucatori mici au inceput sa caute cumparatori pentru portofoliile de clienti adunate in cele 4 luni de aderare. Majoritatea administratorilor fondurilor de pensii atrasesera atentia inca din septembrie, la startul campaniei de aderare, ca sunt prea multi jucatori pe Pilonul II, iar incepand din anul acesta, o parte dintre ei vor vinde semnaturile acumulate si vor iesi din piata.

Primele informatii privind intentiile de vanzare au aparut la sfarsitul lunii trecute si-i vizeaza pe cei de la Zepter Fond de Pensii. Potrivit datelor furnizate de NewsIn, citand surse din piata, cei de la Zepter si-ar putea vinde fondul de pensii in urmatoarele doua luni, dupa ce vor CSSPP va definitiva reglementarile privind fuziunile. Zepter Fond de Pensii a atras in cele 4 luni de aderare 1.558 de clienti, fiind pe locul 16 in piata. Mai putine acte de aderare au adunat doar AG2R (1.041) si Martin (198). Potrivit surselor NewsIn, pretul la care este evaluat fiecare participant al fondului ar putea ajunge pana la 150 de euro.

Alte doua companii, cu rezultate mult sub obiectivele initiale, Prima Pensie si OTP au decis sa-si vanda fondurile de pensii private obligatorii. Informatia vine din partea Ziarului Financiar, care spune ca deja s-au demarat negocieri cu alti administratori. Atat OTP Fond de Pensii, cat si Prima Pensie au strans doar putin peste 20.000 de participanti, ocupand locurile 12, respectiv 13 in topul administratorilor. Cota de piata obtinuta astfel de fiecare dintre cele doua companii a fost de 0,5%, in timp ce obiectivele avansate la lansarea campaniei de aderare erau de 10%.

Potrivit sefilor de la cele mai importante companii de pe Pilonul II, un client al unui fond ar putea valora pana la 200 de euro la vanzare. Valoarea unei parti a acestora ar putea chiar creste dupa ce se va startul colectarii contributiilor, intrucat fondurile vor cunoaste ce venituri le va aduce fiecare client. Startul colectarii s-ar putea da in perioada aprilie mai.

In jocul consolidarilor ar putea intra si alte companii, in conditiile in care un fond de pensii obligatorii trebuie sa atinga pragul de 50.000 de participanti dupa trei ani de functionare. In acest moment exista opt fonduri cu mai putin 50.000 de clienti: AG2R, Bancpost, KD Fond de Pensii, Marfin, MKB, OTP, Prima Pensie si Zepter. Acestea ar putea fi interesate de un exit din piata, prin vanzarea portofoliului, sau cumpararea clientilor de la fondurile rivale, in vederea atingerii pragului de ramanere in piata. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos