Incep necazurile: din februarie, bancile trec la executarea bunurilor datornicilor

Incep necazurile: din februarie, bancile trec la executarea bunurilor datornicilor

“Tot sistemul bancar a fost dispus sa reesaloneze, sa rescadenteze creditele, a dat niste facilitati. Cei care au primit astfel de facilitati anul trecut si nu au reusit sa se redreseze trebuie sa se astepte ca anul acesta nu vor mai primi asa ceva si momentul adevarului se apropie foarte tare. In februarie-martie bancile vor

“Tot sistemul bancar a fost dispus sa reesaloneze, sa rescadenteze creditele, a dat niste facilitati. Cei care au primit astfel de facilitati anul trecut si nu au reusit sa se redreseze trebuie sa se astepte ca anul acesta nu vor mai primi asa ceva si momentul adevarului se apropie foarte tare. In februarie-martie bancile vor incepe sa execute”, spune Arin Octav Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Parcticienilor in Insolventa din Romania, intr-un interviu acordat Forum Invest.

Pentru imbunatatirea situatiei companiilor din Romania, Arin Stanescu spune ca in 2010 statul ar trebui sa-si respecte obligatiile, sa plateasca lucrarile de care  beneficiaza la timp si sa ramburseze TVA-ul. “Foarte multi  intreprinzatori ajung in procedura insolventei si datorita faptului ca nu li se platesc banii pentru lucrari sau TVA-ul datorat”, spune Stanescu in interviul pentru Forum Invest.

“Un alt lucru pe care ar trebui sa-l faca este  sa creasca volumul garantiilor guvernamentale. Sistemul de garantare folosit in programul Prima Casa ar putea fi aplicat si altor societati comerciale – se pot acorda garantii de 10 miliarde euro. S-ar obtine astfel deblocarea creditului pentru  ca  daca ar exista garantii guvernamentale pentru creditele ce vor fi acordate de catre banci  atunci si dobanda se va reduce si bancile vor fi mai doritoare sa dea credite si companiile vor cere mai multe credite”, mai spune presedintele Uniunii Nationale a Parcticienilor in Insolventa.

Forum Invest organizeaza pe 16-17 martie 2010 CFOs International Conference, primul eveniment international la Bucuresti dedicat directorilor financiari. Ce spun specialistii despre anul financiar 2010, pe www.foruminvest.ro, sectiunea video Business Talks.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos