Inca 21 de licee intra in programul ABCdar Bancar

Inca 21 de licee intra in programul ABCdar Bancar

Raiffeisen Bank continua programul educational ABCdar Bancar. In anul scolar 2011/2012, cursul de educatie financiara pentru tineri va fi predat in 21 de licee din 20 de orase din tara. Peste 600 de elevi vor participa la cursurile sustinute de voluntarii Raiffeisen Bank. Programul ABCdar Bancar este structurat in 5 lectii, care le ofera tinerilor

Raiffeisen Bank continua programul educational ABCdar Bancar. In anul scolar 2011/2012, cursul de educatie financiara pentru tineri va fi predat in 21 de licee din 20 de orase din tara. Peste 600 de elevi vor participa la cursurile sustinute de voluntarii Raiffeisen Bank.

Programul ABCdar Bancar este structurat in 5 lectii, care le ofera tinerilor exemple concrete despre ce inseamna echilibrul intre a cheltui si a economisi, despre venituri si cheltuieli, despre economii si investitii, despre carduri, credite si asigurari. Manualul include exemple concrete si exercitii practice despre cum sa-ti gestionezi bugetul personal. Lectiile vor fi sustinute de profesori, alaturi de salariati Raiffeisen Bank care se ofera voluntari.

“Proiectul ABCdar Bancar a fost conceput pentru a raspunde nevoii tot mai accentuate de a promova educatia financiara in randul tinerilor. Prin cursurile sustinute de profesori si de voluntari Raiffeisen Bank ne-am propus sa explicam liceenilor, intr-un limbaj accesibil, cum isi pot administra bugetul personal. Reactiile pozitive pe care le-am primit pe parcursul desfasurarii proiectului pilot, finalizat in iunie 2011, ne-au convins sa extindem programul si in anul scolar 2011/2012.”, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare in cadrul Raiffeisen Bank.

Cele 20 de orase in care se desfasoara programul ABCdar bancar in anul scolar 2011/2012 sunt: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Craiova, Constanta, Curtea de Arges, Focsani, Galati, Gherla, Medias, Oradea, Ploiesti, Petrosani, Rosiori de Vede, Sighetu Marmatiei, Suceava si Timisoara. Programul de pregatire pentru liceeni, ABCdar Bancar, se inscrie intr-un proiect mai amplu de educatie financiara initiat de Raiffeisen Bank in 2009 impreuna cu Junior Achievement Romania si in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. Manualul ABCdar Bancar a fost lansat in anul scolar 2010-2011 (semestrul II) ca proiect pilot. Combinand cele doua etape ale programului de educatie financiara Raiffeisen Bank, rezulta ca ABCdar-ul Bancar va ajunge la peste 1.600 de elevi din 55 de licee ale Romaniei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos