In Marea Britanie guvernul subventioneaza utilizarea ATM-urilor

Bancile din Marea Britanie au cazut de acord sa subventioneze costurile instalarii si exploatarii a peste 600 de ATM-uri operationale in cele mai sarace zone ale tarii, in cadrul unui acord incheiat intre operatorii de terminale si guvern, potrivit finextra.com. Clientii din aceste zone au astfel posibilitatea de a utiliza gratuit automatul bancar pentru tranzactiile

Bancile din Marea Britanie au cazut de acord sa subventioneze costurile instalarii si exploatarii a peste 600 de ATM-uri operationale in cele mai sarace zone ale tarii, in cadrul unui acord incheiat intre operatorii de terminale si guvern, potrivit finextra.com. Clientii din aceste zone au astfel posibilitatea de a utiliza gratuit automatul bancar pentru tranzactiile de retrageri numerar.

In mod curent, atunci cand conturile clientilor sunt accesate prin intermediul automatelor bancare, bancile platesc un comision (interchange fee) companiilor care proceseaza aceste tranzactii. Ca parte a acordului recent semnat, se va plati un premium de 30-50% per tranzactie catre operatorii de ATM-uri care instaleaza terminalele in locuri cu utilizare scazuta a terminalelor situate in zonele in care clientii inregistreaza venituri mici.

Cele mai recente rapoarte ale "Citizens Advice" releva faptul ca cei mai greu loviti de taxele de la automatele bancare sunt clientii din zonele in care sucursalele au fost inchise sau unitatile au fost relocate.

Acordul incheiat este urmarea unei campanii pentru includere financiara ("financial inclusion") pentru care militeaza inclusiv parlamentul britanic. Una dintre bancile semnatare a acordului este Royal Bank of Scotland care a anuntat inca de la finele lunii octombrie a.c. ca va suporta costurile instalarii si exploatarii pentru 50 de bancomate.

In 1999, toate automatele bancare din Marea Britanie permiteau eliberari de numerar fara perceperea unui comision. In prezent, din cele 60.000 de terminale operationale, un numar de 26.289 taxeaza tranzactia de eliberare numerar in functie de nivelul sumei retrase.

Sursa: www.no-cash.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos