In ciuda previziunilor, bancile continua sa ieftineasca creditele…

In ciuda previziunilor, bancile continua sa ieftineasca creditele…

Chiar daca majoritatea specialistilor anticipau pentru 2006 o plafonare a dobanzilor la creditele in lei si o usoara crestere pentru cele in valuta, bancile par sa dea peste cap orice previziune. Astfel, de la inceputul lunii ianuarie, sase banci (BRD, Raiffeisen Bank, Domenia Credit, Alpha Bank, Volksbank, Piraeus Bank) au operat modificari in jos la

Chiar daca majoritatea specialistilor anticipau pentru 2006 o plafonare a dobanzilor la creditele in lei si o usoara crestere pentru cele in valuta, bancile par sa dea peste cap orice previziune. Astfel, de la inceputul lunii ianuarie, sase banci (BRD, Raiffeisen Bank, Domenia Credit, Alpha Bank, Volksbank, Piraeus Bank) au operat modificari in jos la dobanzile percepute pentru creditele in moneda nationala si in euro.

BRD a ieftinit creditele pentru locuinta

BRD este ultima banca ce a anuntat ca reduce dobanzile incepand 1 februarie, dobanzile aferente creditelor imobiliare si ipotecare, in lei si valuta. Astfel, dobanda la creditele imobiliare / ipotecare acordate in euro va scadea cu 2,1 puncte procentuale, coborand sub nivelul de 8% pe an (7,9%), in timp ce dobanda la creditele in lei se va reduce cu 0,6 puncte procentuale, pana la nivelul de 8,9% pe an.

Ambele dobanzi sunt calculate si variaza in functie de indici monetari de referinta (Bubor 3M pentru creditele in lei, respectiv Euribor 3M pentru creditele in euro).

In acelasi timp, banca a imbunatatit conditiile de acordare a creditelor prin: largirea gamei de venituri luate in calcul, simplificarea procedurii de punere la dispozitie a creditelor si introducerea optiunii de refinantare.

Si alte banci au redus dobanzile

Domenia Credit a redus marja fixa aplicabila dobanzilor la creditele ipotecare. Nivelul marjei este intre 6,75 – 7,75% la care se adauga Euribor / Libor la 6 luni. Pana acum marja fixa era cuprinsa intre 7,5 si 8,5 %.

Alpha Bank Romania a diminuat dobanda cu 2% pentru creditele Alpha 4all, credite de nevoi personale. Astfel, banca mizeaza pe clientii dornici de imprumuturi in lei. Aceste noi prevederi vor intra in vigoare incepand cu data de 1 februarie.

Incepand de saptamana trecuta si Raiffeisen Bank a lansat o noua oferta si pentru creditele ipotecare in lei, care se acorda cu o dobanda de 11,5% pe an (a scazut de la 13,5% pe an), pe o perioada de maximum 25 de ani (perioada extinsa de la 20 de ani). Raiffeisen Bank a mai modificat produsele de creditare in lei cu garantie imobiliara oferite populatiei, prin simplificarea procedurilor de acordare, micsorarea dobanzilor si extinderea termenelor de rambursare.

Volksbank este o alta banca care ofera imprumuturi mai ieftine. Dobanzile la creditele pentru locuinte vor fi mai mici cu 0,25% pentru creditele acordate in valuta  (in prezent dobanzile sunt de 7%) iar pentru cele in lei, dobanzile vor fi mai mici cu pana la 0,50% (in prezent sunt de 8,25%).

Piraeus Bank Romania a fost prima institutie de credit care a anuntat la inceputul acestui an ca a redus dobanda la creditele pentru locuinte la numai 7.5 % pe an pentru imprumuturile in euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos