In ce orase recruteaza bancile in prezent

In ce orase recruteaza bancile in prezent

Cea mai simpla cale pentru a afla care sunt orasele unde se desfasoara in prezent cele mai ample campanii de recrutare este sa analizezi anunturile de angajare postate de banci pe principalele site-uri de joburi. Cele mai multe posturi libere sunt date de lansarea de noi unitati, bancile fiind nevoite sa scoata la concurs cu

Cea mai simpla cale pentru a afla care sunt orasele unde se desfasoara in prezent cele mai ample campanii de recrutare este sa analizezi anunturile de angajare postate de banci pe principalele site-uri de joburi. Cele mai multe posturi libere sunt date de lansarea de noi unitati, bancile fiind nevoite sa scoata la concurs cu cateva saptamani inainte toate sau aproape toate pozitiile disponibile in cadrul acelei agentii. O agentie bancara ce urmeaza sa-si faca aparitia intr-un oras creeaza automat aproximativ cinci noi locuri de munca, promovate in mod special in spatiul virtual prin anunturi compacte postate pe site-uri cu profil HR. Cei mai activi angajatori din domeniul bancar sunt in prezent institutiile de credit care doresc o dezvoltare agresiva a numarului de unitati bancare (Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac, Alpha Bank, Bancpost, Millennium Bank, MKB Romexterra Bank, ING Bank, Banca Romaneasca).

Bancile mentionate nu cauta numai oportunitati de extindere a retelelor in orasele mici si mijlocii, ci mizeaza si pe "betonarea" prezentei in orasele mari, acolo unde institutii precum BRD, BCR sau Banca Transilvania detin suprematia. Asa se face ca Bucurestiul ramane principalul oras unde sunt scoase la concurs cele mai multe posturi. Spre exemplificare, din totalul de 846 de anunturi de angajare postate de institutii din domeniul bancar pe site-ul www.bestjobs.ro, mai mult de jumatate (480) sunt pentru pozitii disponibile in Capitala. Povestea se repeta si in cazul portalului www.ejobs.ro, unde din cele 440 de joburi, 306 sunt pentru Bucuresti. Situatia de fata este usor de explicat, in conditiile in care pe langa joburile impuse de noile agentii isi fac aparitia noi locuri de munca generate de dezvoltarea permanenta a activitatii bancilor. Acest factor obliga diviziile de HR sa completeze efectivul de personal de la sediile centrale, aflate – in cazul celor mai multe banci – in Capitala. Putine nu sunt nici joburile ramase vacante din cauza fluctuatiei de personal, un proces care a devenit tot mai vizibil in ultimii ani si care da mari batai de cap departamentelor de resurse umane.

Alte orase, sensibil egale din punctul de vedere al numarului de anunturi, care se regasesc pe harta celor mai fierbinti zone pentru piata muncii din domeniul bancar sunt Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara. Pentru fiecare din aceste aglomerari urbane, bancile au scos la concurs pe www.bestjobs.ro peste 50 de posturi, iar pe www.ejobs.ro intre 20 si 30 de pozitii. Topul continua cu orase ceva mai mici din punctul de vedere al numarului de locuitori sau al dezvoltarii economice (Brasov, Craiova, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Galati si Arad) pentru care regasim intre 30 si 40 de anunturi pe www.bestjobs.ro si pana in 20 pe www.ejobs.ro.  

Majoritatea anunturilor de angajare promovate de BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Millennium Bank, ING Bank, MKB Romexterra Bank, Banca Romaneasca, Casa de Economii si Consemnatiuni, OTP Bank etc. sunt disponibile si pe site-ul specialializat pe campaniile de HR din domeniul bancar – www.bankingjobs.ro. Pe acest portal apar zilnic cel putin 20 de posturi noi scoase la concurs de bancile mentionate, pentru care poate aplica orice utilizator ce si-a completat suta la suta CV-ul on-line. Folosind motorul de cautare al site-ului www.bankingjobs.ro, fiecare vizitator poate afla in orice moment daca una dintre banci organizeaza concurs pentru ocuparea unei pozitii disponibile in propriul orasul.

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos