In cautarea unei personalitati romanesti, Erste a gasit un belgian pentru sefia BCR

In cautarea unei personalitati romanesti, Erste a gasit un belgian pentru sefia BCR

Interimatul lui Manfred Wimmer la sefia BCR va lua sfarsit. Wimmer preluat postul de presedintele executiv al BCR in decembrie 2007, dupa despartirea Erste Bank de Nicolae Danila. Ziarul Financiar si The Money Channel anunta ca viitorul CEO al BCR va fi belgianul Dominic Bruynseels, angajat al grupului britanic Barclays de aproape 30 de ani,

Interimatul lui Manfred Wimmer la sefia BCR va lua sfarsit. Wimmer preluat postul de presedintele executiv al BCR in decembrie 2007, dupa despartirea Erste Bank de Nicolae Danila. Ziarul Financiar si The Money Channel anunta ca viitorul CEO al BCR va fi belgianul Dominic Bruynseels, angajat al grupului britanic Barclays de aproape 30 de ani, in ultimii ani detinand functia de CEO al Barclays pentru Africa & Middle East. In august 2007, bancherul a fost numit senior executive director pentru piete emergente in cadrul Barclays, fiind mutat in Dubai.

Andreeas Treichl, presedintele executiv al Erste Bank, spunea intr-un interviu in ZF in luna februarie ca vrea pentru sefia BCR un bancher autohton, o personalitate cunoscuta in Romania. „CEO-ul BCR nu trebuie sa fie doar un bun bancher, ci este foarte important sa fie o personalitate reconoscuta in tara, care sa poata interactiona foarte bine cu publicul. Totusi, nu cred ca ar fi o mare problema ca banca sa fie condusa de un strain”, declara Treichl la inceputul anului. Se pare insa ca negocierile cu bancherii cu nume din Romania au esuat, astfel ca Erste a fost nevoita sa apeleze alternativa, un expat.

Modificarea va fi anuntata oficial in curand de la Viena. Potrivit Money Channel, schimbarea a fost confirmata si de un membru al consiliului de administratie al BCR .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos