In aceasta toamna se inmultesc solutiile la pachet ale bancilor

In aceasta toamna se inmultesc solutiile la pachet ale bancilor

Pachetele de produse si servicii sunt o solutie moderna si flexibila de administrare a finantelor personale. Clientii care fac tranzactii frecvente suporta cheltuieli mai mici daca achizitioneaza serviciile la pachet. Totodata, aceasta investitie inseamna si acces rapid la instrumentele bancare dorite. Mai mult, pentru a le spori atractivitatea, bancile ataseaza pachetelor pentru administrarea finantelor si

Pachetele de produse si servicii sunt o solutie moderna si flexibila de administrare a finantelor personale. Clientii care fac tranzactii frecvente suporta cheltuieli mai mici daca achizitioneaza serviciile la pachet. Totodata, aceasta investitie inseamna si acces rapid la instrumentele bancare dorite. Mai mult, pentru a le spori atractivitatea, bancile ataseaza pachetelor pentru administrarea finantelor si reduceri la achizitionarea altor produse de interes mai ridicat, precum creditele sau cardurile de credit.
In acest fel, banca vinde la pret avantajos  mai multe servicii unui singur client, totodata  majorandu-si veniturile si fidelizandu-si clientii.

Doar o parte din bancile romanesti au in portofoliul pachete de prosuse, aceasta pentru ca deocamdata majoritatea romanilor prefera produsele bancare simple, atunci cand vine vorba de administrarea finantelor. Aceasta toamna a consemnat o imbogatire substantiala a ofertei de solutiii “la pachet” oferite de banci. Noutatile au venit din partea celei mai mari banci din Romania, BCR, precum si de la cel mai nou jucator de pe piata, Millennium Bank, in timp ce a doua banca ca marime, BRD, va lansa in aceasta saptamana trei noi pachete de produse si servicii, destinate unor categorii de clienti precum studenti sau celor care calatoresc in strainatate.

Cele mai multe pachete existente pe piata sunt destinate serviciilor de incasari si plati si vin, de regula, in doua variante: una mai simpla, care cuprinde doar produsele esentiale si alta mai complexa, destinata clientilor mai sofisticati.

Cea mai mare banca din Romania, BCR  detine in portofoliul sau  Pachetul de Cont Curent, oferit in variantele, “Basic”si “Plus”. Produsul standard contine un cont curent in lei, un card de debit (cu optiunea descoperit de cont pentru doritori), phone banking si Internet banking (serviciul e-bcr), extras de cont trimestrial. In aceasta varianta produsul poate fi achizitionat la un pret lunar de 3,99 lei. Cei care opteaza pentru  varianta “ Plus” obtin si un card de credit MasterCard in lei si  au posibilitatea sa efectueze unele plati gratuite prin phone-banking si e-bcr (primele 2 tranzactii/luna fara comision). Pretul acestui produs  este de 6,99 lei pe luna. In ambele cazuri, clientul beneficiaza de un anumit numar de tranzactii gratuite pentru operatiuni precum retrageri de numerar, interogari sold la bancomatele BCR si plati prin Standing Order si Direct Debit (una sau doua tranzactii, in functie de varianta aleasa). Pentru ambele pachete, plata facturilor la bancomatele BCR este gratuita pentru un numar nelimitat de tranzactii. Pachetul contului curent este insotit si de o promotie la lansare: BCR ofera, pana la sfarsitul anului, o reducere de 50% a comisionului de acordare a creditelor de consum pentru posesorii clientii care au accesat acest produs financia

Astfel de pachete se regasesc si in portofoliul BRD, in acest caz fiind vorba de produse care se adreseaza unei categorii mai restranse de clienti, intrucat include si produse de asigurare. Pachetul de baza “Clasic”, este oferit la un pret lunar de 5 lei si include un cont curent în lei sau euro, un card. De asemenea, clientul beneficiaza de o asigurare de spitalizare oferita de AIG Romania si o asigurare “Confort” (asigurare pentru cardul, documentele si cheile clientului), precum si o alta de spitalizare in caz de accident, serviciul phone banking ‘Vocalis’ platita separat la prime preferentiale.  Pachetul BRD “Select” mizeaza si pe remunerarea superioara a contului curent, prin intermediul unui produs nou, PractiCont in lei sau in euro. PractiCont remunereaza progresiv disponibilitatile din contul curent, in functie de nivelul acestora. Banca bonifica cu 4,25% sumele din cont mai mari de 4.000 lei. Persoanele care selecteaza  aceasta versiune isi dubleaza numarul de operatiuni gratuite si beneficiaza de un cont curent cu caracter de cont de economii.Comisionul lunar de gestiune  a pachetului variazaz intre 7 si 20 lei. In plus, in Pachetul Select clientii pot alege si un card Mastercard Gold, precum si o asigurare AIG de spitalizare in caz de accident si boala.

Detinerea unui pachet BRD da dreptul clientului sa beneficieze gratuit de Internet si mobile banking, iar daca doreste sa faca un imprumut, are o reducere de 20% la comisioanele de intocmire a dosarului de credit. Acelasi discount este valabil si la cardurile de debit. Oferta bancii mai permite clientului sa efectueze in fiecare luna, fara costuri suplimentare, o interogare de sold la bancomat si o retragere de numerar. Totodata detinatorii pachetelor beneficiaza si de servicii extrabancare, cum ar fi reduceri de 5% la rezervarile OctopusTravel, reduceri la abonamente pe un an contractate in reteaua Inmedio, reduceri la produse cumparate in reteaua Domo. In curand BRD isi va largi gama de produse prin lansarea la 25 octombrie a trei noi pachete de produse. Este vorba de Pachetul “Sprint”, destinat clientilor mici ai bancii, pachetul “Student”, oferit celor care vor sa aiba avantajele unui student  si beneficiile unui angajat, si pachetul “Drum Bun”, pentru cei care calatoresc in strainatate. 

De curand lansata pe piata din Romania, Millenium BCP incearca sa-si atraga clientii oferind doua pachete de produse si servicii bancare. Pretul unui pachet este cu cel putin 30% mai ieftin decat valoarea produselor si serviciilor achizitionate separat. Pachetul de baza “Activ” costa 4 lei pe luna si cuprinde un cont curent in lei, un card de debit Visa Electron, Internet Banking si servicii Call Center. In varianta “Exclusiv” se adauga un cont curent “Plus” in lei, cu o dobanda de 3% pentru sumele mai mari de 500 lei, un cont curent in euro, precum si card de debit suplimentar gratuit. In plus, cei care au achizitionat pachetul ‘Exclusiv” si accepta sa transfere salariul pe cardul de debit oferit de banca beneficiaza de o reducere de 25% la pretul lunar al pachetului, in cazul in care salariul este mai mare de 1.000 lei. Pachetul “Exclusiv” este oferit la un pret de 6 lei lunar.

Una dintre primele banci care au lansat pe piata asemenea instrumente de administrare a finantelor este UniCredit Tiriac Bank. Banca ofera pachetele de produse “Flexibil” si “Practic” la un pret anual de 36 lei si respectiv 55 lei. Potrivit oficialilor UniCredit costul pachetelor este cu pana la 2,5 ori mai mic decat costul cumulat al produselor si serviciilor achizitionate separat. Ambele produse contin un cont curent (in lei si/sau valuta, in functie de varianta), card de debit, Internet si phone banking. Acestora li se poate adauga conturi curente aditionale, alte carduri de debit, carduri “Partener”, care beneficiaza de tarif cu 50% mai mic.

Ludmila Tcacenco

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos