Impuls Leasing tinteste finantari de 270 de milioane de euro

Impuls Leasing tinteste finantari de 270 de milioane de euro

Impuls Leasing, companie care si-a inceput activitatea in aprilie anul trecut, si-a propus sa acorde finantari de 270 de milioane de euro pana la sfarsitul acestui an. Compania intentioneaza sa de dezvolte in special pe piata utilajelor de constructii, pe segmentul leasingului imobiliar, agricol sau medical. Impuls Leasing ar putea ajunge astfel in top zece

Impuls Leasing, companie care si-a inceput activitatea in aprilie anul trecut, si-a propus sa acorde finantari de 270 de milioane de euro pana la sfarsitul acestui an. Compania intentioneaza sa de dezvolte in special pe piata utilajelor de constructii, pe segmentul leasingului imobiliar, agricol sau medical.

Impuls Leasing ar putea ajunge astfel in top zece pe piata de profil dupa doar un an si jumatate de activitate.

Daca Impuls Leasing va ajunge la nivelul de 270 de milioane de euro, compania se va apropia foarte mult de Raiffeisen Leasing, care a fost in 2007 al patrulea jucator de pe piata si care estimeaza pentru acest an finantari de 280 de milioane de euro. Impuls Leasing va ajunge astfel la jumatatea clasamentului, langa jucatori ca Raiffeisen Leasing, Tiriac Leasing sau BRD Sogelease.

In 2007, cea mai mare companie de pe piata leasingului, UniCredit Leasing Corporation, a dat finantari de 500 de milioane de euro, in timp ceinregistrat o valoare a finantarilor de 190 de milioane de euro.

In primul trimestru al acestui an, finantarile acordate de Impuls Leasing au fost de 56,7 milioane de euro. Numarul contractelor incheiate in aceasta perioada s-a ridicat la 3.803, valoarea totala a acestora (inclusiv comisioane si dobanzi) fiind de 65,5 milioane de euro. Compania are acum in portofoliu peste 13.000 de contracte.

Businessul Impuls Leasing se bazeaza pe segmentul auto (autoturisme, vehicule comerciale si vehicule grele), pentru care au fost acordate 85% din finantari. Catre segmentul echipamentelor de constructii au mers 10% din finantari, in timp ce pentru alte tipuri de echipamente au fost utilizate 2% din finantari, restul de 3% fiind destinate leasingului imobiliar.
ZF

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos