Iluzie de politician: CEC poate fi o banca cu 20% cota de piata

Iluzie de politician: CEC poate fi o banca cu 20% cota de piata

Presedintele PSD Mircea Geoana a comentat duminica seara, in cadrul unei emisiuni televizate, despre criza economica si a avansat unele propuneri din prisma "lectiilor" pe care le-ar fi dedus, una dintre ele referindu-se la deschidera "in jurul CEC" a unei banci romanesti de stat. "Lectia pentru mine este urmatoarea: un pic mai nationalisti din punct

Presedintele PSD Mircea Geoana a comentat duminica seara, in cadrul unei emisiuni televizate, despre criza economica si a avansat unele propuneri din prisma "lectiilor" pe care le-ar fi dedus, una dintre ele referindu-se la deschidera "in jurul CEC" a unei banci romanesti de stat. "Lectia pentru mine este urmatoarea: un pic mai nationalisti din punct de vedere economic. M-am lamurit ca daca n-am o banca romaneasca, dar care s-o dau poate la management strain, sa fie un management privat, dar sa fie o banca romaneasca de stat…. Putem sa avem in jurul CEC-ului, sa facem o banca si sa acopere cam 20% din piata, astazi e posibil sa o facem", a sustinut Geoana, la Realitatea Tv.

In plus, presedintele PSD a mai precizat si ca Romania nu trebuie sa mai depinda doar de pietele occidentale pentru exporturile romanesti. "Trebuie sa ne ducem spre pietele pe care le-am pierdut", a sustinut el, cu referire la China. "Eu trei lucruri am invatat din criza: daca nu ai economie putin mai puternica esti foarte vulnerabil si te ia mama naibii la prima criza care adie din occident – occidentul este extrem de cinic si extrem de egoist cand e vorba de interesul propriu. Uitati-va la cele 20 de miliarde de euro pe care le-am luat ca sa putem sa pompam in bancile lor din Romania", a afirmat Geoana, referindu-se si la necesitatea dezvoltarii Romaniei rurale si a deschiderii pietei interne romanesti.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos