HVB Tiriac: Securitizarea portofoliilor de credite ale bancilor se va accelera anul viitor

HVB Tiriac: Securitizarea portofoliilor de credite ale bancilor se va accelera anul viitor

Securitizarea portofoliilor de credite ale bancilor se va accelera anul viitor, odatacu implementarea reglementarilor Basel II, a declarat, joi, presedintele HVB tiriac, Dan Pascariu. "Basel II impune o alocare mai mare a capitalului pentru riscuri. Bancile se vor gandi savandacredite din portofoliu, fondurile obtinute urmand safie utilizate pentru derularea de noi tranzactii (… ) in

Securitizarea portofoliilor de credite ale bancilor se va accelera anul viitor, odatacu implementarea reglementarilor Basel II, a declarat, joi, presedintele HVB tiriac, Dan Pascariu.

"Basel II impune o alocare mai mare a capitalului pentru riscuri. Bancile se vor gandi savandacredite din portofoliu, fondurile obtinute urmand safie utilizate pentru derularea de noi tranzactii (… ) in acest an sectorul financiar poate canu este suficient de constient de avantajele securitizarii, dar in 2008 acesta va deveni un punct fierbinte", a afirmat Pascariu.

Normele Basel II introduc noi criterii de identificare a riscului si de calcul al capitalului minim necesar acoperirii riscurilor generate de activitatea desfasuratade o banca. Prevederile regulementului bancar au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, insa vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2008.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos