HVB Tiriac, gata de lupta pentru locul trei

HVB Tiriac, gata de lupta pentru locul trei

Mai putin de doua saptamani ne despart de ziua in care HVB Bank si Banca Tiriac vor incepe sa functioneze ca o singura entitate. 4 septembrie va deveni un moment istoric pentru noua banca – HVB Tiriac – fiind prima zi de operare la intreaga capacitate a noii institutii. De altfel, HVB Tiriac a primit

Mai putin de doua saptamani ne despart de ziua in care HVB Bank si Banca Tiriac vor incepe sa functioneze ca o singura entitate. 4 septembrie va deveni un moment istoric pentru noua banca – HVB Tiriac – fiind prima zi de operare la intreaga capacitate a noii institutii. De altfel, HVB Tiriac a primit ieri si autorizarea fuziunii din partea Bancii Nationale a Romaniei. Deciziei de autorizare emisa de … Consiliul de Administratie al BNR a fost publicata deja in Monitorul Oficial.

Ganduri mari pe piata bancara

Pe 4 septembrie, HVB Bank si Banca Tiriac vor functiona ca o singura banca, sub numele HVB-Tiriac, o data cu finalizarea procesului de fuziune inceput in urma cu un an. Luni, 4 septembrie, va fi prima zi de operare la intreaga capacitate a noii banci, pana atunci urmand sa se incheie toate procedurile de integrare a sistemelor informatice. Pentru evitarea oricarui incident, vineri, 1 septembrie, HVB-Tiriac ar putea derula o gama restransa de operatiuni cu clientii, banca intentionand sa trimita scrisori de informare detaliata in avans.

HVB Bank si Banca Tiriac au avut nevoie de un an de zile pentru derularea formalitatilor legale si a procedurilor de integrare la nivelul sistemelor informatice, al portofoliilor de produse si clienti, si nu in ultimul rand la nivelul resurselor umane.

"Primele sase luni ale acestui an au reprezentat un pas semnificativ in adaptarea politicilor noastre la noile conditii de piata marcate de intensificarea competitiei pe toate sectoarele de activitate pe fondul inaspririi restrictiilor BNR. Rezultatele obtinute confirma reusita eforturilor noastre de ajustare dinamica in sensul cresterii eficientei operatiunilor noastre", spunea, in urma cu cateva saptamani, Dan Pascariu, viitorul presedinte al noii banci.

Oficialii HVB Tiriac au anuntat ca anul acesta vor fi deschise 30 de noi sucursale. Noua banca ce va rezulta din fuziunea dintre HVB Bank si Banca Tiriac va dispune astfel de 110 sucursale. "In paralel cu procesul de integrare dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac, strategia noastra include si concentrarea pe o crestere activa, pe extinderea si consolidarea retelei noastre teritoriale. Scopul este acela de a fi prezenti in toate judetele tarii si de a fi tot mai puternici acolo unde ne desfasuram operatiunile printr-una sau chiar mai multe sucursale deschise in acelasi oras", declara Dan Pascariu.

Noua entitatea poate spera la locul trei in sistemul bancar romanesc, mai ales ca fuziunea va fi urmata de combinarea operatiunile HVB-Tiriac cu cele ale UniCredit Romania, toate cele trei banci aflandu-se de la sfarsitul lui 2005 sub umbrela UniCredit Group, care include HVB. Procesul de fuziune cu UniCredit Romania va incepe in perioada imediat urmatoare incheierii fuziunii dintre HVB si Banca Tiriac.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos