Hotii de date au iesit la pescuit clienti BCR

Hotii de date au iesit la pescuit clienti BCR

Tentativele de phishing au revenit, dupa ce in saptamanile trecute atacuri asemanatoare fusesera directionate catre Raiffeisen Bank sau Piraeus. La inceputul acestei saptamani au fost tintiti din nou clientii Raiffeisen, iar astazi au fost vizati cei ai BCR. De data aceasta metodele de fraudare utilizate au fost mai subtile decat de obicei. Cele doua mailuri,

Tentativele de phishing au revenit, dupa ce in saptamanile trecute atacuri asemanatoare fusesera directionate catre Raiffeisen Bank sau Piraeus. La inceputul acestei saptamani au fost tintiti din nou clientii Raiffeisen, iar astazi au fost vizati cei ai BCR. De data aceasta metodele de fraudare utilizate au fost mai subtile decat de obicei.

Cele doua mailuri, primite de la BCR si Raiffeisen, vorbesc de noile masuri de securitate ale bancilor: „BCR – Noi masuri de securitate pentru protectia dumneavoastra” si „Aliniaza-te la noile masuri de securitate Raiffeisen Bank pentru siguranta ta”. De asemenea, acestea nu contin linkuri catre site-urile fantoma ale bancilor, ci niste pagini trimise ca atasament, unde clientilor li se explica faptul ca acesta este noul mod de autentificare si securizare a tranzactiilor, ce prezinta o siguranta sporita.

„Din acest moment verificarea validitatii accesului la contul dumneavoastra online nu se mai face in cadrul unei pagini speciale in interiorul web-site-ului nostru, ci printr-un formular care este trimis ca atasament la un email. In acest fel accesul persoanelor neautorizate este imposibil, iar securitatea sporita oferita de tipul de encriptare al datelor SSL ridica notiunea de securitate online la cel mai inalt nivel”, li se spune clientilor Raiffeisen. „Va invitam sa aplicati la acest nou program de securitate pentru linistea dumneavoastra”, sunt invitati cei de la BCR.

In paginile respective se regasesc mai multe rubrici, in care clientilor li se cer date confidentiale precum parola de la contul de internet banking, numarul cardului sau PIN-ul. Clientii trebuie sa-si reaminteasca insa ca banca nu cere niciodata astfel de date confidentiale prin intermediul mail-ului. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos