Horoscopul bancilor pe 2007

Horoscopul bancilor pe 2007

Astrologul Gheorghita Coser prezinta, in exclusivitate pentru BankingNews, cum va fi anul 2007 pentru banci si bancheri. Materialul "2007, elemente de prognoza astrologica bancara" cuprinde previziunile zodiacale ale anului 2007 pentru institutiile de credit si bancheri si a fost impartit in doua capitole. In prima parte, va prezentam care va fi evolutia principalelor banci din

Astrologul Gheorghita Coser prezinta, in exclusivitate pentru BankingNews, cum va fi anul 2007 pentru banci si bancheri. Materialul "2007, elemente de prognoza astrologica bancara" cuprinde previziunile zodiacale ale anului 2007 pentru institutiile de credit si bancheri si a fost impartit in doua capitole. In prima parte, va prezentam care va fi evolutia principalelor banci din tara noastra, urmand ca maine sa aflati cum se anunta a fi anul 2007 pentru bancherii din toate zodiile. Astazi, fiecare banca va regasi in expunerea de mai jos cateva caracteristici ale drumului pe care-l va parcurge in acest an.

2007, elemente de prognoza astrologica bancara

* Analiza realizata de astrologul Gheorghita Coser *

Daca anul 2006, dupa revolutia solara din 5 februarie, a adus Romaniei o reorientare a strictelor necesitati, stabilizarea unor proiecte si valori, dar si o dorinta stranie de disputa, in situatia in care stabilitatea planului social a fost aceeasi pentru toti, anul 2007 va ascunde, in spatele succesului social de imagine, o insecuritate acuta acolo unde 2006 oferea stabilitate si incredere. Aceeasi tema anunta, cu un an in urma, cresteri economice inselatoare, manifestate diferit fata de directia vizata si indicand ca aportul personal, investitia, originalitatea, dar si speculatiile de moment, au ascuns imaturitatea cu care au evaluat propriile valori si potente.

Anul 2007 care, pentru Romania, incepe la revolutia solara din 5 februarie, va aduce castiguri mici si stabile, ca o continuare a planurilor pornite in 2006. Valorile vor veni din detinerea de proprietati, depozite si mai putin din investitii, actiuni, bursa. Pentru ca Luna neagra construieste un aspect bun cu Uranus, neputinta, teama si incertitudinea vor fi marile incercari ale oamenilor de afaceri, chiar daca, de aceasta data, norocul le va surade mai mult decat anul anterior, prin implicarea lor in noi strategii financiare, abordate, de banci, anul acesta. Se va castiga mult din prospectarea noului, vanzarea imaginii printr-o exprimare plastica, afectiva chiar.

Sistemul bancar pare sa aiba primul an stabil, din ultimii 10, stabilitate care sa nu insemne stagnare, dar nici progres in directia pentru care s-a lucrat pana acum, ci inceputul unei noi etape. Se va consuma mult pentru intretinerea unei imagini, iar relatiile, asocierile nu vor fi, in 2007, decat efectul unor planuri incepute anterior si derulate partial, ce nu au ca scop insertia sociala si relatiile financiare stabile, ci dominarea socialului, printr-o politica de marketing cu accente afective. Lilith pe casa a V-a a revolutiei solare 5.02.2007-5.02.2008 va leza insa demnitatea liderilor si va muta centrele de influenta de pe autoritate personala, pe structuri generale, organizatii cu traditie care sunt deja cunoscute de marea masa si care nu au avut pana acum cotatia cea mai buna.

In 2007, vor fi avantajate bancile Capricorn (Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Libra Bank, Casa de Economii si Consemnatiuni, Voksbank), Fecioara (ING Bank) si cele Pesti (Bank Leumi, Piraeus Bank, Romanian International Bank) care au acum avantajul unor influxuri astrale inedite:
– Marte pe Capricorn, in casa a VIII-a, le va aduce, bancilor din Capricorn, maturitate si stabilitate, desprinse dintr-o politica financiara lipsita de risc;
– Luna din Fecioara le va aduce celor din aceasta zodie atentie si orientare a serviciilor spre castiguri mici si multiple, spre consumuri variate pe utilitati, valori domestice;
– Mercur, Venus, Uranus si Sensul Vietii (NN) din Pesti le va aduce, bancilor din aceasta zodie, un spor de imagine, inedit si evident, un numar mai mare de beneficiari ai serviciilor oferite.

Bancile din Varsator (Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa – MINDBANK,  BRD, BCR, SANPAOLO IMI Bank, GarantiBank International NV – sucursala Romania, Banca Comerciala Carpatica) au de parcurs un aspect astrologic dificil, care aduce conflict, chiar deschis, cu potentialii beneficiari ai serviciilor lor si risca sa abordeze operatii riscante, cu scopul de a tinti un succes imediat si puternic. Prin urmare se pot alege cu un important deficit de imagine si chiar material. Succesul acestora poate veni din atragerea fondurilor din investitii straine, partenerilor, ale caror centre functioneaza in cadrul altor administratii, decat cele in care au aparut si s-au dezvoltat.

Aceeasi predispozitie se poate indrepta si asupra bancilor Leu (HVB Tiriac Bank, Bancpost) si Balanta (Romexterra Bank, Banca di Roma SpA. Italia) care vor parcurge un an greu, dificil, cu modificari de structura si chiar cu pierderi de imagine, in situatia in care isi vor propune obiective inedite pentru un rezultat imediat.

Vor stagna, pentru ca, astrologic vorbind, vor pierde o sansa/oportunitate prin amplificarea unui conflict interior bancile: Berbec (Eximbank, UniCredit Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte), Taur  (Blom Bank Egypt S.A.E. Egypt Sucursala Romania, ABN AMRO Bank, Citibank Romania S.A., Emporiki Bank – Romania SA, Egnatia Bank, ProCredit Bank, HVB Banca pentru Locuinte) si Scorpion (Banca C.R. Firenze Romania).

Bancile Gemeni (Anglo-Romanian Bank, Banca Italo-Romena SpA Italia Treviso, Porsche Bank) si Rac (Finansbank) vor dezvolta o politica de piata superficiala, orientata spre sectoare neesentiale. Pot beneficia de un avantaj, nu prin asocieri sau contracte de colaborare, ci printr-o reorganizare a infrastructurii, sectorul nevralgic al acestor institutii.

O situatie buna vor avea bancile din Sagetator (Banca Romaneasca, Banca Transilvania, OTP Bank) care, cu marcajul important pe semnul lor inceput deja din 2006, au anul acesta o crestere modesta, dar sigura, ce va deveni, comparativ cu presupusul esec de strategie al celor din Varsator, Leu si Balanta, substantiala si, deci, foarte importanta pentru evolutia lor in timp. Aceleasi banci au un beneficiu astral si in tema aderarii Romaniei la Uniunea Europeana (1.01.2007) prin marcajul din Sagetator (Jupiter, Marte si Pluton), chiar daca populatia (Luna) pare sa fie rezervata fata de aceste institutii (Luna din Gemeni, in opozitie cu Jupiter din Sagetator).

In ciuda predispozitiilor putin pesimiste ce vizeaza unele institutii bancare, temele analizate indica un avantaj important celor care prospecteaza succesul de imagine, fara riscuri majore si fara a tinti succesul, prin discreditarea serviciilor oferite de celelalte institutii. Opinia publica va fi vizibil sensibila la disputele cu substrat comercial, la modul cum o institutie isi expune serviciile noi, dar mai ales, la diversele asocieri care se prevad anul acesta. Opinia publica va avea o influenta imediata si stranie asupra unor servicii, preferand mai mult depozitele si avand un comportament sub asteptari fata de credite. Relatiile ce se stabilesc intre institutii, din care angajatii sa fie principalii beneficiari vor avea beneficiu astral in defavoarea serviciilor individuale. Evident ca influenta astrala nefasta nu poate inlocui efortul bancilor de top, avand in vedere ca majoritatea institutiilor de credit puternice din Romania au, in 2007, un marcaj negativ.

Dintre acestea, cea mai putin avantajata pare sa fie BCR (23.01.1991), care cu o casa a II-a fara planete pe tema infiintarii, are nevoie de o orientare spre un nou sistem de lucru, spre o noua metoda, o noua politica in care sistemul informatic este un element foarte important. Perioadele cele mai bune pentru aceasta banca sunt aprilie-iunie si luna august.

BRD (19.02.1991) are sansa, prin Venus in Pesti pe casa a II-a, sa porneasca, anul acesta, un plan de perspectiva, cu o finalitate in 2 etape: prima in 2009 si a doua in 2010. Pentru aceasta banca cea de a doua jumatate a anului se prevede a fi benefica, prospera.

Banca Comerciala Carpatica (12.02.1999), o alta banca Varsator, incercata acum de influxurile negative ale lui Saturn in Leu, pentru inca o perioada (pana la 2.09.2007), cu o Luna in Sagetator pe tema natala, ar putea avea in acest an sansa unei cresteri esentiale, daca riscurile si entuziasmul rezultatelor anterioare nu sunt temperate. Fara riscurile de care aminteam anterior, aceasta institutie poate avea inca un an valoros, mult mai bun decat 2006, un an de destin, cum se obisnuieste sa se spuna in astrologia personala. Perioada iulie-septembrie este cea mai dificila pentru ca Jupiter trecand peste Pluton din tema infiintarii, indica momentul de destin amintit, cand institutia poate beneficia de un salt spectaculos, stabil sau o cadere dureroasa, penibila.

Bancpost (16.08.1991) are un an dificil pe segmentul asocierilor, partenerilor, riscand, in prima jumatate a anului, o pierdere dificil de recuperat. A doua jumatate a anului va fi o perioada mai buna.

HVB Tiriac (30.07.1991) obtine, prin trecerea lui Uranus peste Luna din tema natala, un nou statut. Partea dificila va veni in a doua jumatate a anului cand Saturn, trecand peste trei planete individuale, aduce un nou sistem de valori, o noua strategie, poate, noi servicii, ajutand institutia sa-si consolideze bine pozitia, in cadrul societatilor de profil din Romania.

Raiffeisen Bank (15.01.1991) si Banca Transilvania (16.12.1993) au, cu Jupiter de curand intrat in Sagetator, sansa de a atinge finalul unui drum plin de incercari, efort si riscant. Ambele banci au, in temele lor natale, Jupiter pe case de finalitate (a VIII-a si respectiv a XII-a) ceea ce este benefic pentru acest final de drum, pentru ca trecerea lui Jupiter in semnul de domiciliu, in 2007, le ofera sansa de a finaliza o etapa si de a porni noi strategii intr-un cadru echilibrat, benefic. Daca prima jumatate a anului este mai grea, finalul lui 2007 este pentru cele doua institutii benefic aducandu-le stabilitate si recunoastere.

Banca Nationala a Romaniei (11/23 aprilie 1880) are un an 2007 interesant, cu marcaje pe casa a VIII-a, a averii, mostenirilor, parcurgand finalul tranzitului, puternic si intens, al lui Pluton in Sagetator, impreuna cu Jupiter, ducand la impliniri, realizari importante, ca un ecou al unor dorinte si eforturi mai vechi. Evolutia Bancii Nationale parcurge un ciclu incarcat de aspiratii si motivatii, cel al lui Pluton in Sagetator (17.01.1995-21.01.2008), cand cele doua planete au avut o relatie speciala, stranie. In 1995, Jupiter rateaza o conjunctie cu Pluton in Sagetator (trece in Sagetator inaintea lui Pluton, iar conjunctia avusese loc in Scorpion, pe 2.XII.1994) si, deci, esueaza in planul sau de a uniformiza structurile si de a se impune ca o autoritate, nu doar prin complexitatea actiunilor in care este implicata, ci, mai ales, sub o noua infatisare sociala. La finalul lui 2007, Jupiter va realiza, cu Pluton pe Sagetator, conjunctia ratata cu aproximativ 12 ani in urma, oferind Bancii Nationale privilegii noi, regasindu-se in valorile pe care le va gestiona in urmatorii ani. Acest final de etapa, aduce institutiei castiguri materiale consistente, dar si consolidarea unui privilegiu inedit, ascuns atentiei marii mase de oameni, acela de a participa la medierea unor conflicte, nu doar de factura financiara, ci chiar sociale, administrative prin personalitatile ce o reprezinta. Incepe anul cu o imagine deficitara (Lilith trece peste Luna din tema infiintarii) exprimata abia spre finalul lunii martie, cand Uranus va face o conjunctie la grad perfect cu Sensul Vietii (NN), pe casa a XI-a. Chiar daca inceputul anului este pentru aceasta institutie dificil, complicat, din toamna, cand Saturn trece in zodia Fecioara (2 septembrie), autoritatea ei va spori considerabil, iar relatiile pe care le va stabili vor crea impresia unei transformari majore, pregatind o alta etapa de evolutie a bancii, una grandioasa, ce va incepe cu intrarea lui Pluton in Capricorn (26.01.2008), pe casa a IX-a, si-i va construi o autoritate dezvoltata in raport cu strainatatea (structuri similare apartinand altor state), obiectiv principal al bancii (NN pe casa a IX-a in tema infiintarii). Raportul dintre obiectivele initiale si cele stabilite pentru acest an, scot in evidenta o relatie de tipul Sagetator-Varsator, benefica pentru Romania, ca stat Varsator, dar dificil de integrat in actualul context, unde Uranus, guvernator al Varsatorului, parcurge un tranzit dificil prin Pesti.

2007 aduce pentru Banca Nationala a Romaniei un nou elan, o noua persectiva, de aceasta data cu o finalitate reala, benefica. Fluctuatiile tranzitelor astrale, privite prin perspectiva temei de infiintare din 11/23 aprilie 1880, pot crea, acum, conflicte pe ideea de autoritate, valori materiale, stabilitate. Tema sugereaza un suras nostalgic aparut dupa o perioada de efort intens si o usoara relaxare ce se sprijina pe o noua speranta, o noua etapa ce va incepe, pentru Banca Nationala a Romaniei, din 26 ianuarie 2008, cand, dimineata, in zori, Pluton va trece in Capricorn.

* NOTA: data luata reper pentru alcatuirea horoscopului este data inregistrarii la Registrul Comertului.

Nu rata maine "Horoscopul bancherilor pe 2007"!

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos