Horoscopul bancherilor pe 2009

Horoscopul bancherilor pe 2009

Publicatia BankingNews va prezinta cea de-a doua parte a materialului "2009 si previziunile astrologiei financiare", realizat de astrologul Gheorghita Coser. Daca ieri am dat publicitatii cateva caracteristici ale drumului pe care-l vor parcurge in acest an bancile din Romania (click aici), in expunerea de astazi actorii principali sunt bancherii. Astfel, vom afla cum se anunta

Publicatia BankingNews va prezinta cea de-a doua parte a materialului "2009 si previziunile astrologiei financiare", realizat de astrologul Gheorghita Coser. Daca ieri am dat publicitatii cateva caracteristici ale drumului pe care-l vor parcurge in acest an bancile din Romania (click aici), in expunerea de astazi actorii principali sunt bancherii. Astfel, vom afla cum se anunta a fi anul 2009 pentru bancherii din toate zodiile.

2009 si previziunile astrologiei financiare

* Analiza realizata de astrologul Gheorghita Coser *

Astrologia poate demonstra, prin instrumentele specifice, ca indiferent de epoca istorica in care traim gandirea si sentimentele au acelasi mod de reactii. Prin urmare, ceea ce traim acum poate fi asemanat, din punct de vedere personal, cu ceea ce am trait in trecut sau cu ceea ce au trait inaintasii nostri. Traim vremurile in care nu stim ce sa facem cu planurile de viitor, nu stim daca mai este cazul sa economisim sau sa investim. Daca in plan social, a astepta o solutie indicata de o autoritate este un fapt obisnuit, in viata privata grija zilei de maine indiferent sub ce forma este ea explicata sau traita, aduce tensiuni relationale, rupturi ale aliantelor, pierderi de bunuri sau pur si simplu reactii nefiresti ce ii duc pe oameni la conflicte, dispute, agresiuni sau in cel mai fericit caz la indiferenta. Nu traim nici valentele unei economii in tranzitie, dar nici beneficiile unei societati de consum, ci un fel de strutocamila. Nu am reusit de la revolutia din decembrie sa ne situam clar in niciunul din cele doua locuri si de aceea, acum, in momentul de criza, reprezentat de anul 2009, vom adopta mentalitatea slugii la doi stapani, care munceste cat pentru doi oameni, dar care nu-si primeste de la niciunul simbria.

Cei nascuti in zodia Berbec isi vor chivernisi banii personali cu un mare simt al proprietatii, cu teama de a nu pierde prin asociere sau de a nu aduce teama de pierdere in pragul disperarii. Isi administreaza averea si proprietatile cu ambitie, dar le lipseste curajul si initiativa. Vad in mijloacele administrative un sprijin special si pot avea, din acest punct de vedere, grave dezamagiri pana pe 17 mai, cand Saturn va iesi din mersul retrograd. In perioada indicata, atat mijloacele de actiune si promovare a unor valori, cat si planurile pe termen scurt pe care si le vor face, vor fi supuse unui evident deja vu cu ceva similar ce li s-a intamplat in 2008. Intrarea lui Jupiter in Varsator ii poate transforma pe Berbeci in rasfatati ai sortii, in care sa li se ofere multiple sanse, dar pe care sa nu le valorifice pentru ca nu au curajul necesar. Sunt lipsiti de putere, intiativa si privesc cu retinere sansa de a reveni la ceea ce a fost candva.

Cei nascuti in zodia Taur au sustinere si intiativa. Trecerea lui Pluton in Capricorn aduce in centrul atentiei doua categorii de nativi Taur: unul excesiv de econom si unul indraznet. Primul isi aduna banii cu meticulozitate, isi plateste in mod obsesiv facturile si isi calculeaza in fiecare luna retinerele de pe fluturasul de salarii, nu investeste si nu se poate desprinde de gandul ca va gresi sau ca va fi sanstionat, pedepsit, eliminat dintr-o competie daca se va abate de la regului. Cel de-al doilea va cauta in permanenta pe cineva din jurul lui care sa-i rezolve situatiile riscante, care va aduce in discutie doar subiecte cu substrat financiar pentru a prinde noi asocieri, contracte, afaceri. Daca in primul caz avem de-a face cu un succes mic, dar stabil, aducand metodelor o anume eficienta, in al doilea caz avem de-a face cu un castig major, substantial, dar in salturi, intr-o ascensiune si o coborare enervanta. Fiind un tip cu o mare rezistenta la efort, a carui putere de a-si atinge scopul nu este doborata decat de incapatanarea sa, putem vedea in 2009 Tauri ca oameni de succes, insa doar ei stiu cu ce efort si ce tensine, cu cat risc si cu cata teama fac fiecare pas.

Cei nascuti in zodia Gemeni (Misu Negritoiu – ING Bank) isi fac prea multe griji pentru imaginea lor sociala. Nu se stie daca ii vede cineva sau daca sunt vazuti de persoana pe care o vizeaza, dar au tot anul sentimentul ca sunt urmariti de ghinion, informatori, scandaluri, paparazzi si uita sa se ocupe de ceea ce este important. In 2009 Gemenii actioneaza invers decat ceilalti, alegand metode pasive, metode gresite de actiune sau pur si simplu ajutorul celorlati in momente de maxima initiativa, cand toti cei din jur vor gasi un mijloc de a reusi in ceea ce-si propun. In felul acesta, Gemenii vor trece prin momente dificile in prima jumatate a anului, cautand sa scape de datoriile financiare pe care le au la furnizori si banci sau datoriile sentimentale fata de familie sau prieteni. Lunile iunie, iulie, septembrie aduc putina lumina in viata lor. Au initiativa si reusesc sa catige din afaceri sau tranzactii din care toata lumea pierde. Starea psihica proasta pe care o vor avea mai tot anul se va citi greu pe chipul lor. Fiind in general firi vesele si descurcarete, abile si viclene, vor gasi in permanenta cuvantul potrivit pentru a nu lasa sa se vada cat sunt de neajutorati si cat de tare au nevoie de un confesor pe umarul carui sa planga.

Cei nascuti in zodia Rac (Robert Rekkers – Banca Transilvania) sunt in 2009 oameni importanti. Vor cauta sa se retraga din viata publica, sa se ascunda intr-un camin cald si linistit, dar activitatea lor anterioara ii scoate din nou in centrul atentiei si ii pune la munca. In 2009, metodele pe care Racii le-au aplicat anterior se pare ca vor da rezultatele cele mai bune si acestia vor fi invitati la demonstratii de forta si pricepere. Din fericire nu este ceva ce nu le-ar placea acestor nativi si pentru ca nimic in viata lor nu apare intamplator ei sunt constienti de ceea ce au acumulat, de metodele pe care le-au folosit si mai stiu si de ce au vrut sa se retreaga. Racii sunt in 2009 niste mici intelepti si daca doriti sa aflati, doar pentru 2009, cheia succesului tineti aproape un Rac si lasati-l sa va consilieze. Ii va placea postura de lider, pentru a-si combate teama si neincrederea si va va rasplati cu efortul si experienta sa.

Cei nascuti in zodia Leu au de luat in 2009 de luat decizii importante pentru familie, grup, tara, natiune. Un Leu in preajma, in 2009, va fi in primele si ultimele trei luni ale anului un factor de stres, pentru ca nimeni nu-i va intelege viziunea, iar cuvintele sale ii vor fi rastalmacite. Puterea sa de rezistenta la opozitie, nevoia sa de a fi in centrul atentiei si de a trai unicitatea prin valorile pe care singur si le atribuie aduce crizele de personalitate la limita dintre normal si paroxism. In lunile indicate are nevoie de intelegere si liniste pentru a-si ordona ideile, de sprijin pentru a-si cultiva convingerile pentru ca in primavara si vara lui 2009 sa vedem Lei puternici si combativi, care vin cu solutii inspirate si metode eficiente. Desi va parea o contradictie intre interesele grupului, familiei sau tarii, mesajul acestor nativi este unul cu perspectiva si vizeaza nu doar 2009, ci urmatoarea perioada pana in 2011-2012. Ca sefi sunt imposibili, dar protectori, in familie se neglijeaza, iar in societate se dovedesc a fi prea duri si categorici, prea ironici cu suferinta celorlalti, dar inspirati in mesajul pe care il au de transmis.

Cei nascuti in zodia Fecioara (Sorin Mihai Popa – BRD) au, ca si in 2008, o mare greutate. Se simt impovarati de sarcini profesionale, de proiecte de anvergura, de gestionarea unui patrimoniu sau de alcatuirea altuia pentru timpuri viitoare. Cu toate ca in 2009, Fecioarele nu vor putea avea deloc perceptii asupra viitorului, vor fi apreciate prin meticulozitatea cu care reusesc sa puna la punct metode de rezistenta, metode de supravietuire in aceste vremuri de criza. Ele nu vor fi constiente de eficienta metodelor pe care le vor promova si nici nu vor accepta jumatati de masura, dar vor putea sa sustina prin efort si inteligenta, prin disponibilitate si program prelungit, prin supunerea la lungi perioade de munca si nopti nedormite. Este un an dificil pentru Fecioare pentru ca ele nu se pot nicidecum detasa de ceea ce le-a atins, nu pot sa lase in urma trecutul nici sa construiasca un viitor luminos. Pot insa sa gestioneze cu maxima eficienta castigurile mici si sa ofere sprijin si consultanta fara a fi capabile de a emite pareri pe baza unei viziuni de ansamblu asupra situatiei.

Cei nascuti in zodia Balanta (Bogdan Baltazar) au in 2009 preocupari majore pentru casa, avere personala, patrimoniu, proprietati. Le indexeaza, le catalogheaza, le clasifica si le tot aranjeaza pentru ca doresc sa se detaseze de ceea ce intuiesc ca va veni peste ei. Sunt priceputi la cuvinte, la a trasmite un mesaj, dar se dovedesc prea retinuti in a da acestora o nota personala. Balantele au o viziune clara asupra viitorului, asupra intregului an, dar si asupra anilor ce vor veni, iar teama lor va fi un indicator al presiunii sociale sau al pericolului. Desi mai tot anul prefera sa stea in umbra sa ajute si sa sustina, sa consilieze si sa gestioneze valorile personale sau ale altora fara a li se recunoaste in mod direct meritele, spre sfarsitul anului devin vedete, sunt descoperiti, laudati si pusi in posturi importante. Relatiile cu banii sunt deficitare. Banii vin din prospectarea noului, dar nu pot fi controlati pentru ca nu vizeaza o Balanta ca destinatie, ci mai curand vor fi rulati prin implicarea unei Balante. Balantele isi traiesc, in 2009, durerea piederilor suportate in 2008, nu au entuziasm si sunt indiferente.

Cei nascuti in zodia Scorpion nu se pot detasa de asocierile mai vechi, de partenerii de afaceri, cei care in 2008 le-au facut probleme incercand sa castige prin tot felul de tertipuri si mijloace incorecte. Acum, in 2009, vad mijloacele cu care nu au fost de acord in trecut ca fiind singura modalitate de a obtine succesul. Le vor aborda cu indrazneala celui curajos si vor sfarsi prin a fi judecati si blamati mai tare decat li s-a intamplat asociatilor lor, in 2008, cand au dat dovada de incorectitudine si lipsa de loialitate. Vor motiva necesitatea actiunilor lor prin implicarea notiunilor de familie, copii,
urmari, pierdere de functie, statut si vor reusi sa impresioneze cu temperamentul lor calculat, rece, eficient. Atat opozitia Fecioara-Pesti, cat si trecerea lui Pluton in Capricorn au un efect protector asupra Scorpionului. In jurul lor totul se naruie, dar reusesc aparent din nimic sa-si construiasca un viitor. Cine se lasa pacalit de un Scorpion dornic de putere, acumulari, avere si functie, va fi cel pe umerii caruia va calca prima data pentru a se rdica. 2009 este pentru Scorpion un an de putere, de reusita, dar, de partea cealalta si un an de grave erori, exemple negative ce vor fi trecute in cartile de istorie.

Cei nascuti in zodia Sagetator (Patrick Gelin – BRD, Ionut Patrahau – Banca Transilvania) simt o mare usurare prin trecerea Lunii Negre de pe sectorul lor pe Capricorn, simt ca nu mai sunt in centrul atentiei negative si ca pot in sfarsit sa-si joace rolul pana la capat. Odata cu trecerea lui Jupiter – guvernatorul lor – pe Varsator, Sagetatorii sunt pasibili de grave erori de judecata, de alegeri fanteziste, de sperante false, care ii vor duce negresit intr-un con de umbra. O buna perioada din an sunt lipsiti de planete, lipsiti de un spriin, de un mijloc social care ii centra, directiona, echilibra, acum nu stiu ce sa faca cu libertatea lor. Simt ca pot face tot ceea ce-si pun in cap si ca pot duce la indeplinire orice proiect. In multe din cazuri, ideile lor vor fi corecte, dar metodele negative, improprii contextului in care ei doresc sa le foloseasca. Daca pana acum au fost constransi de oameni, in 2009 sunt pe punctul de a se detasa de ei, daca pana acum au fost singuri, in 2009 vor cauta cu disperre asocieri, fara sa aiba in vedere ca au un comportament infantil, nepotrivit lumii sociale. Sagetatorii sunt nascuti sa vanda, sa convinga, sa faca loby, sa transfere idei si convingeri si ca apoi sa sufere din neputinta de a intelege sau personaliza ceea ce sustin. O usurinta de a pendula intre stari extreme le pot amplifica nevoia de inedit, extravaganta, de a folosi metode iesit din comun care ii vor duce in pragul defaimarii si pierderii de imagine. Cu Lilith in casa banilor, atunci cand vor face bani, Sagetatorii vor incalca o regula, iar cand vor castiga un proiect vor anula multe din valentele moralitatii in afaceri si nu le va pasa.

Cei nascuti in zodia Capricorn (Steven Van Groningen – Raiffeisen Bank) simt ca duc pe umeri povara lumii. Au pe Pluton pe semnul lor si, chiar din primele zile ale anului, Jupiter – protectorul, cel care i-a impins spre atat de aprige acte de injustitie, care i-a ajutat sa tina sub control un val al schimbarilor si modificarilor de structura sociala, acum i-a parasit. Trecerea lui Jupiter pe casa averii si a acumularilor prin munca ii pune pe Capricorni la munca. Au idei, initiativa si putere de influenta. Pentru Capricorn, 2009 este un an in care stabilesc noi contacte, pun bazele unor afaceri ce vor incepe spre sfarsitul anului cand Saturn, guvernatorul semnului lor, va intra in exaltare. 2008 a fost un an prea dinamic pentru Capricorn pentru ca i-a mobilizat si le-a adus instabilitate in sectorul pe care l-au crezut cel mai linistit. Cu Lilith insa pe semnul lor natal, Capricornii vor fi incercati foarte tare atunci cand vor fi obligati sa se confrunte cu hotararile pripite pe care le-au luat in 2008. Li se vor descoperi greselile facute anterior si va exista si un pret pentru ele.

Nativii din Varsator au, asemenea celor din Leu, un inceput si un sfarsit de an complicat de plasarea lor intr-un context impropriu statutului sau profesiei lor. Au gandurile ravasite si nu se pot mobiliza pentru a porni un demers. Se simt slabiti, se tem de miscari de culise si se asteapta ca dupa fiecare colt cineva sa sara si sa le fure portofelul. Planurile de viitor sunt in lunile indicate departe de a fi conturate. In primavara si vara anului 2009, Varsatorii se remarca prin curaj si initiava. Vor fi avangardisti si nu vor pierde nicio oportunitate. Castigurile lor vor fi fluctuante, dar gandindu-se la cat de dificile au fost primele 3 luni ale anului, nu vor mai actiona de dragul castigului, ci din dorinta de a nu cadea in derizoriu, in monotonie sau
superficialitate. 2009 este pentru Varsatori unul euforic in care riscul de a cheltui toata averea pentru a combate o banala durere de cap este foarte mare.

Cei nascuti in zodia Pesti nu isi gasesc locul in aceasta lume. Gandesc limpede, clar, vad tot ceea ce se intampla in jurul lor, dar aceasta luciditate nu-i ajuta cu nimic. Pestii au in 2009 reactii stranii de refuz a societatii, de retragere in zone sigure. Au intentia de a achizitiona imobile pe care nu le vinde nimeni sau pe care nimeni nu pune vreun pret, pentru a-si demonstra siesi ca detin controlul si ca de fapt aceasta lume nu-i controleaza. Se pot implica in afaceri stranii, in demersuri sociale riscante si pot face declaratii tendentioase impotriva acelora care intretin grupuri de interese, demascand genul de afaceri la care ei insisi au aderat. 2009 este pentru Pesti incarcat de iluzia ca intr-o zi destinul le va oferi sansa de a se retrage intr-un loc linistit unde sa-si poata construi o alta lume. In 2009 nu trebuie sa judecam un nativ Pesti dupa reactiile sale, ci trebuie sa ne gandim la ce l-am expus noi cei din aturaj, ce a fost obligat, prin jocuri sociale sau financiare, sa faca si ce ascunde de fapt revolta sa activa sau pasiva.

Asa cum este lesne de observat, 2009 este un an trist si dureros, un an in care jocul de-a alegerea este o manevra sociala menita sa ascunda dezordinea si haosul. Acest an nu este insa singurul, ci el face parte dintr-un proces amplu de modificare a structurii psiho-comportamentale a oamenilor, ce, pana acum, nu au dorit sa vada decat in directia in care s-a aratat cu degetul. O parte ale acestor tonuri vor veni cu 2010, altele cu 2011 sau 2012, dar ele nu se vor termina aici. Ciclul lui Pluton in Capricorn se va incheia in 2023 si pana atunci aduce fiecarui an modificari de natura ideologica si, prin acestea, noi orientari ce au menirea de a schimba gradat prioritatile in asa fel incat nimic din ceea ce construim acum nu va mai fi la fel cand Pluton, in 2023, va intra in Varsator.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos