Horoscopul bancherilor pe 2008

Horoscopul bancherilor pe 2008

Publicatia BankingNews va prezinta cea de-a doua parte a materialului "2008, elemente de prognoza astrologica bancara", realizat de astrologul Gheorghita Coser. Daca ieri am dat publicitatii cateva caracteristici ale drumului pe care-l vor parcurge in acest an bancile din Romania (click aici), in expunerea de astazi actorii principali sunt bancherii. Astfel, vom afla cum se

Publicatia BankingNews va prezinta cea de-a doua parte a materialului "2008, elemente de prognoza astrologica bancara", realizat de astrologul Gheorghita Coser. Daca ieri am dat publicitatii cateva caracteristici ale drumului pe care-l vor parcurge in acest an bancile din Romania (click aici), in expunerea de astazi actorii principali sunt bancherii. Astfel, vom afla cum se anunta a fi anul 2008 pentru bancherii din toate zodiile.

2008, elemente de prognoza astrologica bancara (II)

* Analiza realizata de astrologul Gheorghita Coser *

Intrarea lui Pluton in Capricorn (26.01.2008) nu va fi deloc un lucru usor pentru noi. Cu domiciliu intr-un semn de apa si exaltarea intr-un semn de foc, atunci cand intalneste un semn de pamant Pluton aduce o efervescenta tragica, un fel de lava emotionala care va cauta sa domine fiinta atat din punct de vedere comportamental, cat si emotional, instigand la impulsivitate, autodistrugere, teama si agresivitate in combinatii extrem de variate. Atunci cand vine vorba de valorile materiale aceste atitudini nu pot fi decat negative, tragice si nepotrivite indiferent de contextul in care apar. Daca pana la echinoctiul de primavara (20.03.2008) in analizele astrologilor Pluton este considerat inca in Sagetator si Saturn in Leu (dupa tema intrarii Soarelui in Berbec din 21.03.2007), din 20 martie 2008 registrul se schimba brusc si atat viata privata cat si cea sociala vor intra intr-un proces de transformare sau modelare dupa reguli stranii, pe care cei mai multi dintre noi le-ar numi mult mai usor inhibitii, frustrari, frici, angoase. Se va schimba necesitatea cu libertatea sau libertinajul, exprimarea libera cu inhibitia, cultivarea simtului estetic cu exprimarea lasciva, dozordonata, incoerenta, inestetica.
Prin urmare anul 2008 are o nota tragica evidenta, mult mai slaba in intensitate fata de cum se prevede a fi 2009, dar complet diferita fata de 2007 ca energie de baza, orientare, prioritati si mijloace de exprimare. Cu un ascendent in Taur pe tema analizata si un Mercur pe casa XI in calitate de guvernator al casei II, ce primeste opozitie de la Luna si Saturn din Fecioara, intelegem ca energia de baza a anului 2008 va porni de la un simt special al proprietatii, de la o posesivitate neobisnuita pe valorile pe care anterior le detineam in calitate de cadou, imprumut sau inchiriere. Asadar, datoriile se amplifica pentru ca imprumuturile vor avea nevoie, la un moment dat, de alte imprumuturi. Sectorul cheltuielilor va fi unul extrem de important, dar si o foarte mare sursa de stress. Pe motivul investitiei Saturn si Luna din casa V impulsioneaza catre cheltuieli egoiste, marcate de teama de saracie, apoi la o contractie rapida insistand pe economii, depozite, rezerve in valuta. Pornind de la aceasta motivatie oamenii vor avea un comportament contradictoriu, poate chiar ciudat, pentru ca vor instraina bunuri in situatii in care chiar ei ar considera acest gest incalificabil, nepotrivit lor, motivand de cele mai multe ori ca situatia i-a luat pe nepregatite.

Pe fondul acestor orientari mijloacele de exprimare sunt marcate de nesiguranta si, intr-un mod cu totul si cu totul contradictoriu, de nevoia de spatiu financiar. Aceasta contradictie este pe buna dreptate constructiva pentru ca va duce la selectie, iar selectia la eficientizarea pietei financiare contribuind la o mai buna structurare a produselor oferite si o mai buna informare a clientului. Calitatea produselor va fi un criteriu care va inlocui creativitatea, iar buna informare asupra unui produs va inlocui diversitatea. Prin urmare, restrictiile impuse de relatia Jupiter, Pluton in Capricorn – Saturn in Fecioara va fi una constructiva ce va porni si se va desfasura in anul 2008 din domeniul administrativ. Valorile financiare vor fi dictate de functie, statut, traditie in functie si statut si, mai ales, de abilitatea de a mobiliza subalternii dupa traumele lor, nevoile pe care le au si in niciun caz dupa priceperea sau abilitatea de a se exprima intr-un sector. Se prevad asadar schimbari de optica, dar si de mijloace, iar subalternii vor avea ocazia sa-si vada sefii transformandu-se sub ochii lor.

In prima jumatate a anului nu sunt recomandate asocierile, pentru ca Lilith, pe final de casa VII, prin trigonul cu Soarele din casa XII, ofera avantaj elementelor slabe din asociere si nu aduce trainicie si nici prosperitate. Asa cum am indicat si in analiza predispozitiilor pentru institutii, relatiile pe linie profesionala sunt tensionate si toate promisiunile, contractele, legiferarile au o nota falsa care in loc sa solutioneze amplifica si mai mult lipsa de comunicare. Casa II este lipsita de planete, casa VIII primeste tranzitul lui Lilith in a doua jumatate a anului, Pluton guverneaza casa relatiilor, iar Soarele se afla pe axa interceptata de casele VI-XII, cu alte cuvinte disputa apare din nimic, iar nemultumirile se inmultesc facandu-se apel la ceea ce nu s-a realizat in ultimii 11 ani pe linie profesionala, vizand munca in aspectul sau amplu, global, dar si ca relatie sef-subaltern. Daca luam in calcul ca Luna din tema Romaniei a fost in ultima vreme tranzitata de Uranus, dar si marcajul de pe casa VI, a muncii, al aceleiasi teme, se poate spune ca pe tot parcusul anului 2008, intrarea Lunii in Capricorn va fi un moment delicat in care se trezesc resentimente vechi, iar exprimarea lor va fi imprevizibila, categorica si puternica. Aceste momente sunt: 7 ianuarie, 3 februarie, 1 martie, 29 martie, 25 aprilie, 22 mai, 19 iunie, 16 iulie, 12 august, 8 septembrie, 6 octombrie, 2 noiembrie, 29 noiembrie, 27 decembrie.

In 2008 Berbecul si Balanta (Bogdan Baltazar) traiesc din plin conflictele indicate in predispozitile generale ale anului. Se trezesc dintr-odata in conflicte, dar le si genereaza cu o mare usurinta, reusind, mai bine decat oricare alta zodie, sa selecteze cercul cunoscutilor la cateva persoane esentiale, care sa reziste la atacurile lor directe, dar si la confesiunile coplesitoare pe care, dintr-un preplin, le vor realiza anul acesta. Pana in 20 martie, anul 2008 nu li se va parea cu nimic diferit fata de 2007 si nici nu vor observa ca de fapt tensiunile se aduna in jurul lor. Valorile materiale pe care cele doua zodii le vor utiliza sunt cele legate de procesul tehnologic, flux informational, regula, metoda toate reunite intr-o tactica personala pe care o vor impune ca unica metoda de lucru. Cu aceasta atitudine, nativii celor doua semne vor fi greu de suportat in 2008 tocmai pentru ca atacand si lucrand intr-un mod agitat si inconstant nu ofera partenerilor posibilitatea de a-i intelege si ajuta. Este un an dificil pentru cele doua zodii, care isi vor consuma energia, rezervele, ideile si relatiile pentru a supravietui. Banii vor veni greu, dar niciodata in mod garantat, neprevazutul urmarindu-i la tot pasul.

Taurii si Scorpionii sunt personele de care se impiedica toata lumea. Prin guvernatorii lor, Venus si Pluton, care sunt acum cele doua elemente ce fac dreptunghiul mistic incomplet (impreuna cu Marte si Saturn) ei devin, fara intentia lor, oamenii nepotriviti la locurile cele mai nepotrivite posibil. In felul acesta pot deveni usor antipatici, pierd bani din relatii paguboase sau platesc pentru a scapa din situatii penibile. Vor insa sa fie in centrul atentiei si, mai ales, sa fie priviti ca persoane cu experienta, care cunosc valorile si procesele si pot face cea mai buna recomandare. Pe acesti nativi ii consuma mai mult dorinta de putere decat supraaprecierea si pentru asta vor plati. Prin urmare, Taurii si Scorpionii la capitolul financiar vor avea un 2008 plin de surprize, vor face cheltuieli care sa le ascunda lipsa de informatie, incompetenta sau deficitul de putere. Vor vrea sa cumpere ceea ce nu le trebuie, dar le da putere, ceea ce nu le place, dar ii face indragiti. Asadar, prin relatiile speciale pe care atat Venus cat si Pluton le realizeaza la Saturn din Fecioara si casa V putem spune ca acei nativi, care sunt deja in functii si detin puterea, devin peste noapte lideri de opinie, deschizatori de drumuri si initiatori de reguli ce pot deveni in timp traditie.

Gemenii (Misu Negritoiu – ING Bank) si Sagetatorii (Patrick Gelin – BRD,  Ionut Patrahau – Banca Transilvania) isi consuma toata energia pentru a-si tempera teama de saracie, valori incomplete, lipsuri, goluri, discontinuitati. Analizeaza in mod cu totul si cu totul disproportionat contextul in care se afla si se tem pentru stabilitatea lor. Daca primele 3 luni ale lui 2008 sunt marcate de pierderi de statut, discontinuitati sau atacuri pe linie profesionala, in celelalte luni, pana la finalul anului, vor trai cu teama unui esecului si al atacului iminent, find excesiv de prevazatori si dificili in a evalua in perspectiva o situatie. Nu au viziune, ci doar obsesii, nu au constanta, ci doar angoasa si nu se pot relaxa. Solutiile pe care le ofera sunt incarcate de prea mult subiectivism si de aceea, in a doua jumatate a anului, cand Lilith va trece in casa VIII a temei analizate, acestia pot deveni tinta unor atacuri murdare din care pierderile sa fie substatiale.  Planul de rezerva pe care il au nativii Gemeni si Sagetatori cu o puternica insertie sociala este acela de a transfera raspunderea unui subaltern sau asociat, consumand intregul spectru negativ prin mutarea tensiunii pe Lilith din casa VII, facandu-i pe altii responsabili de nesansa lor. Transferand aceasta raspundere succesul nativiclor din cele doua semne este unul special, genial, inovator, care nu va putea fi repetat in alt context nici chiar de ei insisi. Valorile pe care le utilizeaza sunt cele fundamentale, de structura, cu un evident caracter psihologic, ce devin prin simpla lor utilizare valori de baza in tranzactii, negocieri, contracte.

Racul (Robert Rekkers – Banca Transilvania) si Capricornul (Steven Van Groningen – Raiffeisen Bank) devin in mod surprinzator asociati. Cei doua nativi se pot asocia pe ideea de dependenta a unuia fata de celalalt si acolo unde intr-o echipa se intalnesc anul acesta un Rac si un Capricorn putem spune ca totul este sub control si ca randamentul va fi maxim. Daca Racul va trai tot anul cu un sentiment de insatisfactie, el va gasi in Capricornul cu Jupiter pe semnul sau un mijloc de expansiune si de exprimare facil si consistent. Aceasta atractie intre cele doua semne este de-a dreptul magica si este in totalitate benefica. Ea se poate manifesta si intre un nativ Rac si o tara Capricorn sau viceversa, intre un nativ Rac si o intitutie Capricorn si viceversa, in toate cazurile aceasta fuziune fiind constructiva si prospera. Valorile pe care le vor cultiva cele doua semne vor fi cele traditionale, de consolidare a regulilor, criteriilor de evaluare sau strategiilor, a valorilor imobiliare sau ale celor de consultanta.

Leul (Nicolae Danila) si Varsatorul vor parcurge un an incarcat de raspundere. Au de la inceput intuitia ca vor avea un an greu si isi fac de timpuriu calcule si planuri. Nu devin ponderati cu cheltuilile, ci le reesaloneaza, devin selectivi, dar la fel de deschisi in a consuma toate rezervele, pana la ultima picatura. Au insa un simt al pericolului foate dezvoltat si prin aceasta evita asocierile paguboase sau se limiteaza la a explora tinte inalte, greu de atins, care ii mobilizeaza si ii epuizeaza fara sa le ofere garantia reusitei. Nu investesc usor, dar pot fi usor cuceriti de idei avangardiste, daca ele sunt insotite de exemple concludente. La fel de tentati vor fi de castigurile rapide, dar nimic nu le va fi usor in 2008, cu Saturn in Fecioara. Vor fi insa, ca si Taurii si Scorpionii, prinsi in intrigi doar pentru ca, la momentul cele mai potrivit posibil, vor sa indice o solutie, sa faca o recomandare sau sa dea un ordin. Daca au inspiratia sa se retraga repede vor evita un conflict direct, daca nu, atunci vor fi pusi in situatia de a suferi o pierdere de imagine, de dragul unui orgoliu de moment. Valorile pe care le vor promova vor fi cele legate de managementul resurselor umane. Cei implicati deja in functii cu rang si statut inalt vor avea sansa, ca prin profesia si preocuparea lor, sa fie promotorii unor idei avangardiste, preluate dupa modele straine.

Fecioarele (Sorin Mihai Popa – BRD) si Pestii sunt cei care duc pe umeri o raspundere de care nu sunt constienti. Se implica in problemele altora si, in paralel cu asta, achita datorii mai vechi, ceea ce le va complica existenta pana la limita anxietatii, a apatiei, oboselii cronice. Se vad prea emotionali si prea incarcati de problemele altora pentru a-si mai face planuri de viitor. Sunt in permanenta criza de timp si privesc cu stupoare cum trec pe langa ei sanse extraordinare, iar ei nu se pot detasa de rutina zilnica. Multi dintre cei nascuti in aceste doua semne vor ceda si-si vor usura povara implicandu-se in intrigi si jocuri de culise, pasandu-le indirect altora problemele lor. Valorile pe care le vor utiliza sunt cele administrative, de organizare si redistribuire, de reinventariere si reclasare. Se pot implica in sectorul medical si efectele vor fi cu atat mai ascunse si secrete, cu cat afacerea este de o mai mare amploare.

Asa cum se poate vedea din parcurgerea celor doua capitole ale prezentei analize anul 2008 este un an al incercarilor si, anticipand dincolo de acest interval, putem spune ca este promotorul anului 2009, cand, dupa ce Saturn, in perioada sa de retrogradatie, construieste un aspect benefic cu Pluton, va avea de infruntata opozitia lui Uranus din Pesti (noiembrie 2008), moment in care ne vom vedea descoperiti si tot universul nostru se zguduie. Valorile se rastoarna si toata tensiunea pe care o poate genera Uranus in Pesti prin lipsa vointei si luciditatea cu care promoveaza, impotriva metodelor sale, valorile altora, va exploda intr-un conflict puternic ce va afeacta zona cea mai vulnerabile a universului nostru. Momentul noiembrie 2008 este spectaculos, cu schimbari de situatie care vor afecta zona cea mai sensibila, pana la intrarea sa in Balanta (29.10.2009) cand, de pe aceiasi casa V, ca si in analiza noastra, va reaseza ordinea de fapt a lucrurilor, aducand, prin relatia speciala cu Jupiter din Varsator, o viata mai buna pentru romani. Pana atunci vom avea de infruntat forta distructiva a doi malefici (Saturn si Pluton) care de multe ori anul acesta isi vor uni fortele pentru a schimba, doar de dragul schimbarii sau de a mentine o greseala doar pentru ca nu se poate anticipa ceea ce ar putea aduce schimbarea, construind un cadru tensionat in care stresul va fi elementul omniprezent, iar bucuria un lux.

Recomandarea cea mai importanta pe care o poate face un astrolog pentru anul 2008 pentru toti este o invitatie la sinceritate. Misterul este periculos, deoarece complica relatiile si aduce pierderi substantiale.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos