Guvernul a majorat la 400 euro deductibilitatea pe pilonul III

Guvernul a majorat la 400 euro deductibilitatea pe pilonul III

Executivul a aprobat, miercuri, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro/angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro/angajator. Pragul de deductibilitate pentru pensiile private facultative propus initial de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) era

Executivul a aprobat, miercuri, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro/angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro/angajator. Pragul de deductibilitate pentru pensiile private facultative propus initial de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) era de 250 de euro/angajat.

In prezent, nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative are un plafon fix, anual, de 200 de euro in fiecare caz – atat pentru angajat, cat si pentru angajator.  Pentru asigurarile voluntare de sanatate, acest plafon este in limita a 200 de euro pentru angajatorii care ofera aceste beneficii salariatilor.

"Acest lucru va permite o crestere a volumului asigurarilor", a declarat miercuri premierul Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca, astfel, banii vor fi plasati in economie.

In iunie, arbitrul pensiilor private (CSSPP) inaintase Ministerului Economiei si Finantelor o adresa prin care solicita majorarea deductibilitatii fiscale la pensiile private facultative (pilonul III) atat pentru angajat, cat si pentru angajator, pana la cel mult 3.500 lei pe an pentru fiecare dintre acestia.

La sfarsitul lui iulie, Ministrul Economiei si Finantelor (MEF), Varujan Vosganian declarase ca nivelul de deductibilitate pentru contributiile la pensii facultative ar putea urca la cel putin 400 de euro de la inceputul anului viitor.

Marirea deductibilitatii pentru asigurarile de sanatate incurajeaza angajatorii sa ofere beneficii medicale

"Avantajele fiscale oferite pentru asigurarile de sanatate suplimentare au ca obiectiv extinderea pietei in acest domeniu si incurajarea angajatorilor de a oferi in pachetul salarial aceste beneficii", a declarat miercuri directorul directiei de asigurari de viata Astra Asigurari, Cornelia Scarlatescu. 

"Asiguratorii au pledat activ pentru marirea plafonului de deductibilitate oferit in prezent pentru asigurarile de sanatate si considera ca este o idee salutara noua propunere de majorare a facilitatilor fiscale pentru aceste produse", a adaugat Scarlatescu.

Potrivit legii, asigurarile de sanatate voluntare suplimentare sunt singurele beneficii acordate de angajator cu deductibilitate totala de 200 euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator (din punct de vedere al impozitului pe profit cat si al contributiilor sociale).

Asigurarile tip suplimentar suporta total sau partial, plata pentru orice servicii de sanatate privind furnizarea unui grad ridicat de confort, accesul rapid la servicii medicale, conditii  hoteliere superioare, alte servicii, care nu sunt cuprinse in pachetul de baza al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Sursa: NewsIn
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos