Grupul elen EFG a investit peste 24 mil. lei pentru a intra pe piata asigurarilor in Romania

Grupul elen EFG a investit peste 24 mil. lei pentru a intra pe piata asigurarilor in Romania

 Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a investit 24,12 milioane de lei in capitalul companiilor EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata, ambele entitati fiind inscrise la Registrul Comertului la 16 februarie. EFG Eurolife Asigurari Generale are un capital social de 11,23 milioane de lei, actionarul majoritar al companiei

 Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a investit 24,12 milioane de lei in capitalul companiilor EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata, ambele entitati fiind inscrise la Registrul Comertului la 16 februarie.

EFG Eurolife Asigurari Generale are un capital social de 11,23 milioane de lei, actionarul majoritar al companiei fiind EFG Eurolife AEGA (Grecia) – 85%, alaturi de EFG Eurobank Egasias – 9,9% si EFG Eurolife AEAZ (Grecia) – 5%.

La EFG Eurolife Asigurari de Viata, EFG Eurobank Egasias va detine 9,9% din capitalul social de 12,88 milioane de lei. Principalul actionar al companiei este EFG Eurolife AEAZ, va controla 85% din tilurile asiguratorului, iar EFG Eurolife AEGA – 5%.

Intentia grupului EFG Eurobank de a intra pe piata asigurarilor din Romania a fost anuntata la inceputul anului 2006.

Conform legislatiei, cele doua firme de asigurari trebuie sa primeasca autorizatia de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

EFG Eurobank detine 77,56% din actiunile Bancpost, a sasea banca autohtona dupa nivelul activelor la finele anului 2006, cu o cota de 4,5% din piata de profil.

La sfarsitul anului precedent, Bancpost avea active de 7,7 miliarde de lei, in urcare cu 31,8% fata de 2005.

Piata asigurarilor a urcat anul trecut cu 33% fata de 2005, la peste 1,6 miliarde de euro. Reprezentantii industriei estimeaza pentru 2007 un ritm de crestere de circa 25%, care ar duce piata la peste doua miliarde de euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos