Groupama lanseaza o polita de asigurare pentru manageri

Groupama lanseaza o polita de asigurare pentru manageri

Groupama Asigurari isi completeaza portofoliul de produse cu asigurarea de raspundere civila a managerilor, a celor care… mai gresesc. Asigurarea de raspundere civila a administratorilor si a directorilor executivi oferita de Groupama acopera pierderile financiare rezultate in urma deciziilor gresite de management, raspunderea managerului in caz de faliment sau insolvabilitate a companiei cauzate de proasta

Groupama Asigurari isi completeaza portofoliul de produse cu asigurarea de raspundere civila a managerilor, a celor care… mai gresesc. Asigurarea de raspundere civila a administratorilor si a directorilor executivi oferita de Groupama acopera pierderile financiare rezultate in urma deciziilor gresite de management, raspunderea managerului in caz de faliment sau insolvabilitate a companiei cauzate de proasta conducere, cheltuielile in procesele civile din România. Pe lânga acoperirea prejudiciului, asiguratorul suporta si cheltuielile de aparare a managerului, adica administrator sau director, in instanta.

"Asigurarea reprezinta o plasa de siguranta in situatii sensibile pentru o companie, cum ar fi: schimbarea proprietarilor, majorarea de capital, o competitie in crestere sau anchete si controale de reglementare”, declara Denis Rousset, Director General al Groupama Asigurari.

Acest produs se adreseaza cu precadere companiilor mici si mijlocii care au o vechime de peste 3 ani, au inregistrat profit net in ultimii 2 ani de activitate, nu sunt institutii financiar-bancare si a caror cifra de afaceri maxima este de 30 milioane euro. Asigurarea se incheie pe o perioada de 12 luni si acopera activitatile desfasurate pe teritoriul României, polita fiind guvernata de legea româna.

Polita acopera daunele ca urmare a unor prejudicii intamplate si reclamate in perioada de asigurare, motiv pentru care asigurarea D&O se incheie numai in numele companiei, nu individual. Potrivit legislatiei romanesti, asigurarea de raspundere manageriala  este obligatorie.

Groupama Asigurari a creat o pagina web special dedicata asigurarii de raspundere civila a administratorilor si a directorilor executivi:                d-o.groupama.ro, care permite vizualizarea mai multor informatii, a unor situatii ipotetice precum si completarea unui formular de contact.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos