Groupama Asigurari vizeaza un sfert din piata de asigurari generale in patru ani

Groupama Asigurari vizeaza un sfert din piata de asigurari generale in patru ani

Groupama Asigurari vrea sa ajunga la o cota de piata de 25% pe segmentul asigurarilor generale (cu exceptia asigurarilor auto) in urmatorii patru ani si sa-si dubleze cota de piata pe segmentul asigurarilor de viata, pana la 20%, au anuntat luni reprezentantii companiei. Compania vrea sa-si consolideze in urmatorii patru ani cota de piata de

Groupama Asigurari vrea sa ajunga la o cota de piata de 25% pe segmentul asigurarilor generale (cu exceptia asigurarilor auto) in urmatorii patru ani si sa-si dubleze cota de piata pe segmentul asigurarilor de viata, pana la 20%, au anuntat luni reprezentantii companiei. Compania vrea sa-si consolideze in urmatorii patru ani cota de piata de 15% pe segmentul asigurarilor auto. "Groupama Asigurari are ca obiective cistigarea de noi clienti prin dezvoltarea pietei de asigurari de locuinte, in conditiile in care numai 8% din locuinte sunt asigurate", au declarat reprezentantii companiei cu ocazia lansarii brandului Groupama Asigurari.

Noua companie Groupama Asigurari, creata prin fuziunea dintre Asiban si BT Asigurari, a obtinut autorizatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in iunie si a fost inregistrata la Registrul Comertului la 1 august. OTP Garancia va fi integrata la sfarsitul lui 2009. "Noile contracte sunt subscrise de catre Groupama Asigurari, toate contractele existente vor pastra aceiasi termeni si aceleasi conditii, iar raspunderile vor fi preluate integral de noua companie", au mai spus reprezentantii companiei. Groupama Asigurari are 300 de agentii si puncte de vanzare.

Grupul francez de asigurari Groupama, care controleaza companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, a inregistrat in primul semestru o scadere cu 11,9% a veniturilor din Romania, la 104 milioane euro, mai ales pe fondul reducerii puternice a afacerilor pe segmentul de asiguari de viata si sanatate. Groupama a platit actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane euro. Anul trecut, Groupama s-a inteles cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos