Grecii sunt cu un picior in curtea CEC

Grecii sunt cu un picior in curtea CEC

Analistii pietei bancare considera ca OTP Bank are sanse infime de a prelua Casa de Economii si Consemnatiuni, National Bank of Greece fiind cel mai probabil viitorul actionar majoritar al bancii cu cea mai extinsa retea teritoriala din Romania. O demonstreaza ultimele rapoarte alcatuite de agentia de evaluare Moody’s si banca de investitii Wood&Co, care

Analistii pietei bancare considera ca OTP Bank are sanse infime de a prelua Casa de Economii si Consemnatiuni, National Bank of Greece fiind cel mai probabil viitorul actionar majoritar al bancii cu cea mai extinsa retea teritoriala din Romania. O demonstreaza ultimele rapoarte alcatuite de agentia de evaluare Moody’s si banca de investitii Wood&Co, care pun la indoiala capacitatea bancii ungare de a deveni actionar majoritar al Batranei Doamne a sistemului bancar romanesc.

"Asa cum au mai spus si in trecut, oficialii OTP Bank cred ca sunt sanse mici pentru preluarea CEC. Daca banca romaneasca este cu adevarat de vanzare, ceea ce inca este sub semnul intrebarii, ne asteptam ca NBG sa fie norocosul castigator", a precizat publicatiei Portfolio.hu analistul bancii de investitii Wood&Co, Jiri Stanik.

De asemenea, si agentia de rating Moody’s da ca minime sansele ca viitorul CEC sa fie alaturi de OTP. Tranzactia este putin probabila, apreciaza agentia de evaluare. Aceasta a revizuit in sens negativ calificativul care evalueaza soliditatea financiara a OTP, fara insa a lua in calcul o eventuala preluare a CEC de catre banca ungara. Moody’s considera ca un eventual succes al maghiarilor in privatizarea CEC, dar si in preluarea bancii croate Diner’s Club Adriatic ar majora riscurile asupra bancii si ar avea implicatii negative asupra ratingului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos