Grecii de la Piraeus Bank ingheata dobanda de referinta pentru credite in lei la 15,97% pe an

Grecii de la Piraeus Bank ingheata dobanda de referinta pentru credite in lei la 15,97% pe an

Piraeus Bank Romania a decis sa “inghete” nivelul ROBOR-dobanda bancara in functie de care se calculeaza dobanda variabila la credite in lei, la 15.97% pe an. Odata cu intrarea in vigoare a acestei masuri, obligatiile financiare lunare ale clientilor Piraeus Bank Romania care au contractat credite in lei vor fi calculate pe un nivel fix

Piraeus Bank Romania a decis sa “inghete” nivelul ROBOR-dobanda bancara in functie de care se calculeaza dobanda variabila la credite in lei, la 15.97% pe an. Odata cu intrarea in vigoare a acestei masuri, obligatiile financiare lunare ale clientilor Piraeus Bank Romania care au contractat credite in lei vor fi calculate pe un nivel fix al ROBOR, inferior celui actual, la care se adauga marja bancii, anunta institutia de credit intr-un comunicat de presa.

”Pentru a-si proteja clientii, banca a decis sa ia in calcul la stabilirea ratei lunare, nivelul ROBOR aplicabil in data de 16 Octombrie 2008. Astfel, formula de calcul 15.97% + marja bancii o inlocuieste pe cea anterioara, ROBOR 3M + marja bancii”, se arata in comunicat.

Masura adoptata de Piraeus Bank Romania se aplica atat persoanelor fizice, cat si celor juridice care au contractat imprumuturi in moneda nationala si intra in vigoare retroactiv, incepand cu 17 octombrie.

"Decizia bancii este menita sa asigure clientilor sai posibilitatea respectarii obligatiilor financiare in contextul financiar actual", sustin reprezentantii institutiei de credit. Masura bancii vine in contextul in care in piata au aparut stiri conform carora mai multe banci comerciale locale ar fi calculat dobanzile variabile la creditele in lei percepute clientilor, in functie de dobanzile mari interbancare din ultimul timp.

Grupul financiar Piraeus Bank, a inregistrat  cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor  bancare si leasing –ului. Activitatea grupului este concentrata in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centrele financiare din Londra si New York. Piraeus Bank Group are in prezent  868 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra, Cipru si Ucraina.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos