Gothaer Group se lanseaza in Romania sub denumirea de Gothaer Asigurari Reasigurari

Gothaer Group se lanseaza in Romania sub denumirea de Gothaer Asigurari Reasigurari

Gothaer Group isi anunta prezenta in industria asigurarilor din Romania, dupa ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de actiuni al Platinum Asigurari Reasigurari S.A.   Rebranding-ul Platinum in Gothaer Asigurari Reasigurari se bazeaza pe o strategie de business comuna si reprezinta un pas important in dezvoltarea

Gothaer Group isi anunta prezenta in industria asigurarilor din Romania, dupa ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de actiuni al Platinum Asigurari Reasigurari S.A.

 

Rebranding-ul Platinum in Gothaer Asigurari Reasigurari se bazeaza pe o strategie de business comuna si reprezinta un pas important in dezvoltarea entitatii locale, pentru a deveni un jucator cheie pe piata asigurarilor din Romania. Sprijinul financiar si expertiza uneia dintre cele mai vechi si puternice companii de asigurari din Germania va consolida semnificativ pozitia Platinum, devenita astazi Gothaer Asigurari Reasigurari. Noua companie isi propune sa ajunga cea mai moderna si mai performanta companie de profil din Romania. Pentru Gothaer Group, preluarea Platinum a reprezentat platforma ideala de a intra intr-o piata emergenta si promitatoare cum este cea din Romania, miscarea facand parte din strategia grupului de a se extinde in Europa Centrala si de Est.

 

Insurance and a little extra / Asigurari si ceva in plus

Pozitionarea “Insurance and a little extra” surprinde cel mai bine identitatea Gothaer Asigurari Reasigurari si transmite in modul cel mai clar si onest strategia si abordarea companiei. Aceasta se traduce intr-un plus de valoare adus produselor si serviciilor oferite, care depasesc granitele asigurarilor clasice si asteptarile clientilor.

Campania de promovare a noii identitati marcheaza inceputul noii etape in dezvoltarea companiei, avand la baza fundamente solide pentru a transmite viziunea Gothaer Asigurari Reasigurari. “Viziunea Gothaer inseamna sa promitem ceea ce iti putem oferi si sa livram mai mult decat ceea ce ti-am promis. De aceea, clientii nostri sunt mai asigurati decat cred.” declara Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

Oferta Gothaer Asigurari Reasigurari va cuprinde produse cheie adresate atat persoanelor fizice cat si celor juridice si va include atat tipurile de asigurari specifice nevoilor individuale private, precum asigurarile de locuinte, casco si sanatate, cat si o gama larga de produse inovatoare adresate antreprenorilor, companiilor mici si mijlocii si angajatilor.

Un segment de piata complet nou pe care Gothaer il va dezvolta in premiera in Romania este reprezentat de asigurarile dedicate industriei de energie regenerabila. În acest sens, experienta vasta si extinsa a grupului Gothaer ca lider de piata pe acest segment atat in Germania cat si in alte tari europene va reprezenta un atu important.

Strategia pentru 2013 si anii urmatori

„Atentia companiei se concentreaza pe dezvoltarea afacerilor in zona retail, precum si pe segmentul companiilor mici si mijlocii. În ceea ce priveste cifra de afaceri, Gothaer Asigurari Reasigurari isi propune sa ajunga la un volum de prime brute subscrise de peste 60 de milioane de euro pana in 2017.

Investitia pe termen mediu in dezvoltarea companiei este estimata la peste 15 milioane de euro. În urmatorii 5 ani, Gothaer isi propune sa atraga profesionisti de top, creand peste 250 de noi locuri de munca, cu scopul de a coagula in echipa sa expertiza superioara din piata de asigurari din Romania.

Ne dorim, din toate perspectivele, sa fim mai aproape de clientii nostri si de nevoile acestora si, ca atare, vom diversifica si extinde structura de vanzari a companiei prin deschiderea de noi sucursale in principalele zone urbane din Romania. Facem acest lucru tocmai pentru ca serviciile si produsele noastre sa fie cat mai accesibile clientilor.”, spune Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

Aproape 200 de ani de experienta

\"Grupul Gothaer se bazeaza pe aproape 200 de ani de experienta in domeniul asigurarilor, lucru care va contribui la dezvoltarea locala a unei palete de produse cuprinzatoare, care sunt atat inovatoare cat si eficiente din punct de vedere operational. Împreuna cu managementul excelent si performant si cu infrastructura Gothaer Asigurari Reasigurari, ne asteptam sa devenim un jucator cheie in urmatorii 5 ani pe piata asigurarilor non-life din Romania.”, declara Jürgen Meisch, CFO al grupului german de asigurari.

Despre Gothaer Asigurari Reasigurari

Gothaer Asigurari Reasigurari isi propune sa fie prima optiune a clientilor sai, avand standarde inalte in cea ce priveste calitatea produselor si serviciilor oferite si bazandu-se totodata pe experienta vasta si pe sprijinul grupului Gothaer. Avand in prezent 150 de angajati si prime brute subscrise de 8.4 milioane de euro in 2012 (4.27 milioane in 2011), compania intentioneaza sa devina un jucator important pe piata asigurarilor generale din Romania. Produsele Gothaer Asigurari Reasigurari sunt accesibile prin intermediul sucursalelor din Bucuresti si din alte orase mari din Romania, online pe www.gothaer.ro, precum si prin intermediul agentilor si brokerilor de asigurare.

Gothaer Finanzholding AG a cumparat 67% din actiunile Platinum, restul de actiuni fiind detinute in mod egal de domnii Dr. Constantin Toma, Presedinte al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari si de Efraim Naimer, Membru al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari.

Despre Gothaer Insurance Group

Fondat in 1820, Gothaer are peste 3.5 milioane de clienti si prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Compania se numara printre marile grupuri de asigurari din Germania si este una dintre cele mai mari companii de asigurari mutuale. În cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administreaza activitatile financiare ale acestuia. Portofoliul companiei cuprinde persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii, antreprenori si profesionisti. Modelul de afaceri al companiei este amplu si diversificat. 40% din veniturile sale provin din prime de asigurare de proprietati si accidente, 40% din asigurarile de viata si 20% din asigurarile de sanatate. Grupul Gothaer este cotat cu rating A- de catre Standard & Poor si rating A de catre Fitch Ratings. Gothaer si-a inceput expansiunea in afara Germaniei, intrand in CEE prin achizitia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum si prin implicarea in asociatia europeana a asiguratorilor Eurapco.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos