GOTHAER Finanzholding AG preia pachetul majoritar al PLATINUM Asigurari Reasigurari

GOTHAER Finanzholding AG preia pachetul majoritar al PLATINUM Asigurari Reasigurari

Urmare a aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a intentiei de preluare a pachetului majoritar de actiuni, Platinum Asigurari Reasigurari S.A. anunta finalizarea tranzactiei prin care Gothaer Finanzholding AG a achizitionat 67 la suta din actiunile societatii. Restul de actiuni raman detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer, Comisia de Supraveghere a

Urmare a aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a intentiei de preluare a pachetului majoritar de actiuni, Platinum Asigurari Reasigurari S.A. anunta finalizarea tranzactiei prin care Gothaer Finanzholding AG a achizitionat 67 la suta din actiunile societatii. Restul de actiuni raman detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor urmand sa valideze finalizarea tranzactiei.

Jürgen Meisch, CFO al Gothaer Insurance Group: "Achizitia a 67 la suta din actiunile Platinum este un pas important in strategia de dezvoltare a grupului Gothaer in Europa Centrala si de Est (CEE), iar Platinum este platforma ideala pentru intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor. Suportul financiar si tehnic venit din partea uneia dintre cele mai vechi si puternice companii de asigurari din Germania va intari pozitia companiei Platinum. Impreuna cu echipa manageriala locala excelenta, ne asteptam sa devenim in urmatorii 5 ani una dintre cele mai mari companii de asigurare pe piata asigurarilor generale din Romania."

Platinum Asigurari Reasigurari a incheiat anul 2011 pe profit, urmare a unei abordari prudente, continuand dezvoltarea afacerilor in 2012 intr-o maniera similara cu orientarea catre profit.

Constantin Toma, Presedinte al Consiliului de Administratie Platinum Asigurari Reasigurari: "In aceasta perioada dificila, suntem bucurosi sa atragem un investitor strategic atat de puternic ca Gothaer care sa ne fie partener. Credem ca intrarea Gothaer in companie este un semn pozitiv pentru Platinum si industria asigurarilor. Platinum va putea imbunatati calitatea produselor si serviciilor oferite clientilor sai, cu ajutorul experientei indelungate si know-how-ului Gothaer in industria asigurarilor. Ca un prim pas spre integrarea in Grupul Gothaer, Platinum va fi in curand rebranduit in Gothaer, pentru a beneficia de pozitia puternica pe piata a unui grup international de asigurari.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos