Goana bancilor dupa depozite, cu dobanzi foarte mari, va mai dura 3 luni

Goana bancilor dupa depozite, cu dobanzi foarte mari, va mai dura 3 luni

Goana bancilor din Romania dupa atragerea de depozite, la care platesc dobanzi foarte ridicate, "nu va dura mai mult de trei luni", afirma directorul diviziei de trezorerie din cadrul OTP Bank Romania, Radu Petrea. "Piata regleaza cererea si oferta, iar ultimele mesaje de la Ministerul Finantelor sunt fara echivoc", declara Petrea pentru agentia de presa

Goana bancilor din Romania dupa atragerea de depozite, la care platesc dobanzi foarte ridicate, "nu va dura mai mult de trei luni", afirma directorul diviziei de trezorerie din cadrul OTP Bank Romania, Radu Petrea. "Piata regleaza cererea si oferta, iar ultimele mesaje de la Ministerul Finantelor sunt fara echivoc", declara Petrea pentru agentia de presa NewsIn. Acesta vorbeste despre politica propriei banci afirmand ca nu exista o negociere mai mare de 2,5 puncte procentuale peste dobanda afisata:"Negociem cel mult 2,5 puncte procentuale peste dobanda afisata la depozitele in lei."

OTP Bank Romania negociaza dobanzi la depozite cu maximum 2-2,5 puncte procentuale peste cele standard la lei si cu cel mult un punct procentual in plus pentru sumele depuse in euro. Banca ofera dobanzi standard de pana la 14,25% pe an in cazul depozitelor la termen, constituite in lei, pe doua, trei sau patru luni si de pana la 7,25% pe an in cazul depozitelor nou-constituite in euro, cu scadenta la doua luni.
"Nu suntem interesati sa platim dobanzi mari, deoarece avem excedent pe lei. Fata de dobanzile afisate, oferim cel mult 2,5 puncte procentuale in plus la depozitele in lei, cu dobanda negociata si cel mult un punct procentual la euro", sustine Petrea.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos