Ghetea: sistemul bancar este pregatit sa faca fata reluarii retailului. Pana acum, nu?

Ghetea: sistemul bancar este pregatit sa faca fata reluarii retailului. Pana acum, nu?

Presedintele Asociatiei Române a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, a declarat marti ca in a doua jumatate a acestui an se va relua creditarea pe partea de retail bancar.”In acest moment, sistemul bancar este pregatit sa faca fata reluarii retailului, care cred ca se va intâmpla in aceasta a doua jumatate a anului. (…) Vom

Presedintele Asociatiei Române a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, a declarat marti ca in a doua jumatate a acestui an se va relua creditarea pe partea de retail bancar.”In acest moment, sistemul bancar este pregatit sa faca fata reluarii retailului, care cred ca se va intâmpla in aceasta a doua jumatate a anului. (…) Vom observa ca oamenii incep sa revina la planurile pe care si le-au facut in legatura cu nivelul de trai, educatie, cultura si spirit, iar pentru toate acestea vor avea nevoie de bani, astfel ca se vor adresa bancilor pentru credite”, a precizat Ghetea, care este totodata si presedintele CEC Bank,  in cadrul unui seminar pe teme bancare.

Presedintele ARB a apreciat ca românii vor fi incepe sa fie din nou interesati de construirea de locuinte, de schimbarea apartamentelor vechi cu case din cartiere rezidentiale, de schimbarea mobilierului sau a bunurilor de lunga intrebuintare, precum si de obtinerea de credite pentru sudii si concedii.

”Desigur, nu vor mai creste la acelasi nivel din anii 2006-2007, chiar inceputul lui 2008, dar vor fi, in opinia mea, semne de crestere. Oamenii vor avea mai multa stabilitate in ceea ce priveste veniturile.  in plus, in România suntem departe de nivelul din alte tari europene legat de ponderea creditului neguvernamental in total credite”, a adaugat Ghetea.

Acesta a mentionat ca opinia sa legata de reluarea consumului de credite pe partea de retail este legata si de primele semne de iesire din recesiune.

”Am avut ani grei de criza, care au inceput cu reduceri masive de personal si de salarii in zona privata, a continuat cu reduceri de salarii si cu scaderea personalului in zona publica, lucruri care au afectat apetitul clientilor pentru consum in general, dar si pentru credite. Din aprilie avem semne clare de iesire din recesiune, sunt semne de revigorare la nivelul productiei industriale si al economiei in general, astfel ca salariatii au mai multa incredere in stabilitatea veniturilor”, a mai spus Ghetea.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos