Ghetea: Romania este la un alt nivel decat cel pe care il apreciaza Fitch

Ghetea: Romania este la un alt nivel decat cel pe care il apreciaza Fitch

România este la un alt nivel decât cel pe care îl apreciază Fitch, fiind o opinie venită din efectele colaterale ale turbulenţelor de pe piaţa internaţională, fără a cunoaşte realităţile româneşti, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea. "Ca de fiecare dată, se găsesc agenţii care să translateze cu uşurinţă,

România este la un alt nivel decât cel pe care îl apreciază Fitch, fiind o opinie venită din efectele colaterale ale turbulenţelor de pe piaţa internaţională, fără a cunoaşte realităţile româneşti, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea.

"Ca de fiecare dată, se găsesc agenţii care să translateze cu uşurinţă, fără să cunoască realităţile României. România este la un alt nivel decât cel pe care îl apreciază Fitch. Este cred mai mult o apreciere venită din efectele colaterale ale turbulenţelor de pe piaţa internaţională", a afirmat Gheţea, prezent la seminarul organizat de Finmedia: Finanţarea rurală – o şansă pentru agricultura României?

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a prezentat, luni, un raport, în care a încadrat România în cea mai ridicată categorie în ceea ce priveşte vulnerabilitatea la potenţiale riscuri sistemice, alături de alte ţări, pe fondul creşterii accelerate a creditării şi a aprecierii leului din prima jumătate a anului trecut.

"România are oportunităţi de dezvoltare, a dovedit-o şi în alte perioade. Autorităţile române, şi aici mă refer la Guvern şi Banca Naţională a României, sunt în măsură să ţină sub control inflaţia şi indicatorii macroeconomici, ceea ce se vede şi în evoluţiile recente şi îndepărtate, când, în condiţiile unor aprecieri pesimiste, România a reuşit să performeze corespunzător", a mai spus Gheţea.

Potrivit raportului Fitch, creşterea creditării este superioară, de mai mult timp, limitei de viteză în România, iar încadrarea în categoria trei de risc macroprudenţial (MPI 3) a fost generată şi de aprecierea monedei naţionale în prima jumătate a anului trecut. Apoi, în al doilea semestru din 2007, această tendinţă a fost reinversată, ceea a contribuit la accelerarea inflaţiei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos