Ghetea: Recapitalizarea CEC Bank trebuie realizata cat mai rapid

Ghetea: Recapitalizarea CEC Bank trebuie realizata cat mai rapid

Recapitalizarea CEC Bank ar trebui sa se realizeze in cel mai scurt timp posibil, fara insa a deteriora relatia Romaniei cu Comisia Europeana, a declarat joi presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea. "Recapitalizarea e dorita, dar trebuie obtinuta unda verde din partea Bruxelles-ului, pentru care Ministerul de Finante si Consiliul Concurentei fac tot ce este necesar.

Recapitalizarea CEC Bank ar trebui sa se realizeze in cel mai scurt timp posibil, fara insa a deteriora relatia Romaniei cu Comisia Europeana, a declarat joi presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea. "Recapitalizarea e dorita, dar trebuie obtinuta unda verde din partea Bruxelles-ului, pentru care Ministerul de Finante si Consiliul Concurentei fac tot ce este necesar. Eu m-as bucura sa se intample cat mai repede, atat timp cat nu afecteaza relatia cu Bruxelles", a spus Ghetea.

El a precizat ca, "personal", este de acord cu punctul de vedere expus de Traian Basescu referitor la recapitalizarea CEC Bank. Ghetea a subliniat ca o eventuala amanare a aprobarii din partea CE va duce la scaderea vitezei de crestere a cotei de piata a bancii. "Am crescut pana la o cota de piata de 5% si nu o sa mai putem avea o crestere ca cea inregstrata la cinci luni. La un moment dat, va trebui sa reducem viteza si e pacat, pentru ca CEC Bank a dovedit ca are capacitatea sa dea credite si sa contribuie la cresterea economiei", a afirmat Ghetea.

El a precizat ca, pana in prezent, nu s-a discutat la nivelul consiliului de administratie al bancii majorarea nivelului de recapitalizare fata de cel deja aprobat. Presedintele Traian Basescu a declarat la finalul lunii iunie ca le-a pus in vedere membrilor Guvernului ca ar trebui sa actioneze pentru capitalizarea CEC si sa nu mai astepte analiza birocratilor de la Bruxelles, pentru ca IMM-urile au nevoie de sprijin. "Avand in vedere ca principalii membri ai Cabinetului au fost prezenti, i-am rugat sa aiba in vedere cateva elemente care au facut parte din actiunile de combatere a crizei si care pot fi mai puternic impulsionate", a spus seful statului, dupa sedinta CSAT la care au fost prezenti premierul si membri ai Cabinetului.

Presedintele s-a referit la procesul de capitalizare a CEC Bank, spunand ca, desi nu ar vrea sa starneasca controverse, i se pare ca birocratii de la Bruxelles intarzie in a analiza si a aviza acest demers pe care Romania vrea sa-l faca pentru a sprijini IMM-urile. CEC asteapta o majorare de capital de 900 de milioane lei, efectuata in doua trase de catre Ministerul Finantelor, ca actionar unic, dar pentru care este nevoie de avizul autoritatilor europene de concurenta. Capitalizarea CEC este una din masurile anticriza decise de Guvern la inceputul acestui an.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos