Ghetea, CEC Bank: Suntem pe locul trei si jumatate!

Ghetea, CEC Bank: Suntem pe locul trei si jumatate!

Dupa o privatizare esuata in 2006 si un rebranding indelung comentat in 2008, CEC Bank, iese din criza mai in forma ca niciodata in ultimii 20 de ani: pe locul patru in sistem, de unde le sufla deja in ceafa austriecilor de la Raiffeisen Bank. Money Expres a discutat cu Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC

Dupa o privatizare esuata in 2006 si un rebranding indelung comentat in 2008, CEC Bank, iese din criza mai in forma ca niciodata in ultimii 20 de ani: pe locul patru in sistem, de unde le sufla deja in ceafa austriecilor de la Raiffeisen Bank. Money Expres a discutat cu Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, despre reinventarea in plina criza a celei mai mari banci de stat din România, dar si despre posibilele planuri de privatizare prin bursa, idee sugerata recent chiar de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

CEC Bank este pe locul patru in topul bancilor dupa ce in 2008 era pe locul noua. Care este explicația?

"Eu spun ca suntem pe locul trei si jumatate. Deci, Raiffeisen Bank avea, la 31 decembrie 2010, active totale de 21,7 miliarde de lei (circa 5 mld. euro), iar CEC Bank tot de 21,7 miliarde de lei. Cota lor de piata este de 6,36% si a noastra este 6,35%. Este vorba deci de o diferenta de pâna in 10 milioane de lei la nivel de active totale, ceea ce este foarte puțin. (…) Schimbarile in top fata de finalul lui 2009 sunt mari. Atunci, Raiffeisen era pe sapte, iar Volksbank era pe trei. Asta pentru ca unele banci au scos din bilant active neperformante", spune Ghetea in numarul din 1 martie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos