Ghetea, CEC Bank: 25% din companiile cu credite restructurate nu reusesc sa le achite

Ghetea, CEC Bank: 25% din companiile cu credite restructurate nu reusesc sa le achite

"Din 100 de credite restructurate de CEC la companii, 25% dintre clienti nu mai reusesc sa continue, desi li s-a dat o gura de oxigen. Totusi, 75% se salveaza. La persoane fizice procentul e mult mai bun. Un numar foarte mic de clienti carora li s-a dat o gura de oxigen nu reusesc sa mai

"Din 100 de credite restructurate de CEC la companii, 25% dintre clienti nu mai reusesc sa continue, desi li s-a dat o gura de oxigen. Totusi, 75% se salveaza. La persoane fizice procentul e mult mai bun. Un numar foarte mic de clienti carora li s-a dat o gura de oxigen nu reusesc sa mai tina pasul", a spus Ghetea la seminarul "Mediafax talks about banking".
 

 

El a aratat ca primele sase luni ale acestui an au fost caracterizate de continuarea impactului crizei asupra firmelor si populatiei, care s-a simtit si la nivelul bancilor.
 

 

"La companii avem o dezvoltare sau o evolutie destul de diversa. Asistam la unele succese inregistrate de unele companii care au reusit in perioade de criza sa gaseasca acele iesiri prin gasirea unor produse si a unor piete care, chiar daca nu mai sunt cele traditionale, sunt solutii pentru supravietuire", a adaugat Ghetea.
 

 

Potrivit  Mediafax, presedintele CEC Bank a mai mentionat ca este dificil de estimat care va fi profitabilitatea sistemului bancar la finalul primul semestru.
 

 

"Poti sa ai rezultate bune, dar in ultima zi sa te trezesti ca un mare client vine cu introducerea unei cereri de insolventa si trebuie sa faci provizioane mai mari decat ai fãcut in sase luni", a precizat Ghetea.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos