Ghetea: BNR ar putea reduce rezervele minime inainte de a primi banii de la FMI

Ghetea: BNR ar putea reduce rezervele minime inainte de a primi banii de la FMI

Banca Nationala a Romaniei ar putea decide sa reduca rata rezervelor minime obligatorii chiar inainte sa vina in Romania primele fonduri de la FMI, daca discutiile de la Viena se vor finaliza de o maniera "suficient de confortabila", considera Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si ARB. "Este de asteptat sa se intample asa (reducerea ratelor

Banca Nationala a Romaniei ar putea decide sa reduca rata rezervelor minime obligatorii chiar inainte sa vina in Romania primele fonduri de la FMI, daca discutiile de la Viena se vor finaliza de o maniera "suficient de confortabila", considera Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si ARB. "Este de asteptat sa se intample asa (reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii – n.r.). Personal cred ca, daca discutiile de la Viena vor fi finalizate de o maniera suficient de confortabila, s-ar putea sa vedem unele miscari ale ratelor chiar inainte sa vina primii bani de la FMI", a declarat agentiei Mediafax Ghetea.

El a mentionat ca miscarile bruste ale RMO nu sunt niciodata indicate. "Miscarile bruste inseamna de exemplu variatíi de cinci puncte procentuale ale RMO", a explicat Ghetea.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca RMO constituite la BNR vor fi reduse "cu un mic procent", ca efect al imprumutului pe care Romania il va contracta de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos