Geoana nu neaga interventia politicului in numirea conducerii CEC

Geoana nu neaga interventia politicului in numirea conducerii CEC

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni ca partidul doreste rezolvarea problemei numirii presedintelui CEC fara sa bruscheze sistemul si fara sa apara senzatia ca este un subiect politic, presedintele CEC Bank declarand joia trecuta ca MF a mentinut, in urma AGA, actuala conducere a bancii. Liderul PSD a negat ca in legatura cu sefia

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni ca partidul doreste rezolvarea problemei numirii presedintelui CEC fara sa bruscheze sistemul si fara sa apara senzatia ca este un subiect politic, presedintele CEC Bank declarand joia trecuta ca MF a mentinut, in urma AGA, actuala conducere a bancii.

Liderul PSD a negat ca in legatura cu sefia CEC intre social-democrati si democrat-liberali ar exista disensiuni, mentionand insa ca PSD asteapta ca propunerile sale sa fie numite. "Nu sunt variante diferite. Este o institutie financiara importanta. Noi o tratam cu toata responsabilitatea. Exista propuneri pe care noi le-am facut si asteptam in continuare ca Ministerul Finantelor, cu avizul obligatoriu al BNR, sa faca numirile in Consiliul de Administratie, asa cum prevede legea romaneasca. Nu facem din acest subiect un subiect de disputa politica, pana la urma nu este un subiect pe care dorim sa il politizam", a explicat Geoana.

Liderul social-democrat a recunoscut insa ca numirea sefiei CEC e un subiect sensibil si a pus tergiversarea rezolvarii acestei situatii pe seama faptului ca institutia este mult mai importanta. "Nu cred ca putem considera aceasta importanta institutie financiara ca pe o simpla agentie sau minister. Este un loc sensibil, este un loc important, este un loc in care Banca Nationala are un cuvant de spus cu privire la faptul ca exista un aviz obligatoriu din partea Bancii Nationale pentru orice fel de propunere. Noi suntem convinsi ca acest lucru va fi rezolvat, dar am dori sa-l facem fara sa bruscam sistemul si sa fara sa dam senzatia ca este un subiect politic", a mai declarat el.

Geoana a sustinut insa ca este nevoie ca situatia de la CEC sa fie rezolvata in timp util pentru ca in aceasta perioada de criza trebuie folosite toate instrumentele care sunt la dispozitia statului roman, inclusiv CEC, fondurile de garantare si contragarantare.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a mentinut, in urma Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de joi, de la CEC Bank, actuala conducere a bancii, atat la nivelul Consiliului de Administratie cat si la nivelul Comitetului de Directie, a spus pentru NewsIn presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea, joi, 28 mai.

Astfel, Consiliul de Administratie de la CEC Bank este format din presedintele Radu Gratian Ghetea, prim-vicepresedintele Gheorghe Carabasan, vicepresedintii Cristian Tudorancea si Mihaela Lucica Popa, precum si membrii Sebastian Vladescu, Catalin Doica, Alice Cezarina Bitu, Bogdan Hutuca, Ciprian Badea si Serban Pop.

Din Comitetul de Directie, in afara lui Ghetea, Carabasan, Tudorancea si Popa mai face parte si Mirela Iovu, in calitate de vicepresedinte.

CEC Bank a obtinut in primele patru luni ale acestui an un profit net de 20,3 milioane lei, in scadere cu 57,4% fata de aceeasi perioada din 2008.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos