Generali Romania ar putea oferi pensii private obligatorii, daca se modifica legislatia

Generali Romania ar putea oferi pensii private obligatorii, daca se modifica legislatia

Generali Romania intentioneaza sa inceapa activitatea pe segmentul de pensii private obligatorii (Pilonul II), insa asteapta clarificari ale legislatiei in domeniu si va lua o decizie dupa analiza situatiei de pe piata, a declarat, miercuri, Werner Moertel, director general al Generali Holding. "Pensiile private reprezinta o chestiune vitala pentru noi, facem pregatiri in acest sens,

Generali Romania intentioneaza sa inceapa activitatea pe segmentul de pensii private obligatorii (Pilonul II), insa asteapta clarificari ale legislatiei in domeniu si va lua o decizie dupa analiza situatiei de pe piata, a declarat, miercuri, Werner Moertel, director general al Generali Holding. "Pensiile private reprezinta o chestiune vitala pentru noi, facem pregatiri in acest sens, analizam si urmarim situatia, in special cea legislativa, de care nu suntem multumiti", a afirmat Moertel, la o conferinta de presa la Viena, in care au fost anuntate rezultatele grupului.

Oficialul considera ca decizia nu poate intarzia prea mult, intrucat compania nu vrea sa piarda teren in fata competitorilor, insa spune ca nu stie daca Generali va oferi pensii private in actualele conditii legislative.

Perioada prea mica de aderare la un fond, de patru luni, cota mica de contributie la fondul de pensii si comisioanele mici percepute reprezinta principalele nemultumiri ale reprezentantilor Generali. Cu toate acestea, compania a inchiriat deja spatii de birouri, pentru a fi pregatira sa inceapam operatiunile.

Moertel a aratat ca sunt trei directii principale care trebuie stabilite inainte de a incepe activitatea pe segmentul de pensii, precum definirea structurii sistemului, crearea unui plan de afaceri astfel incat compania sa nu piarda bani pe termen lung si efectuarea unui calcul cu privire la cate persoane vor adera la pensiile oferite si cum se va realiza distributia.

El a apreciat ca bancile ar trebui sa se implice in functionarea sistemului de pensii private si sa contribuie la distributia acestora, intrucat detin cea mai mare retea teritoriala din intreg sistemul financiar.

Generali furnizeaza pensii private in alte state in colaborare cu bancile, realizand un process de cross-selling. Moertel nu exclude posibilitatea de a incheia un parteneriat cu o banca si in Romania, insa acest aspect va fi analizat in perioada urmatoare, si in functie de aspectele legislative impuse pentru Pilonul II.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos